Αυτά είναι χορταρικά πλούσια σε φυτικές ίνες, με αντιοξειδωτικούς παράγοντες όπως η Βιταμίνη Β και η βιταμίνη C. Περιέχουν κάλιο και τονώνουν το ανοσοποιητικό. Είναι επίσης πολυβιταμινούχα. Μειώνουν την χοληστερίνη και περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως γλυκοζινωλάτες, πολυφενώλες, γλουταμίνες που προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Μπορούν να προσφερθούν στη διατροφή των παιδιών ωμά, μερικώς μαγειρεμένα και κυρίως ψητά ή βραστά.
Πηγή: http://www.boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.