Κι όμως, η ακμή δεν είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους. Πολλοί ενήλικες συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά σπυράκια. Γιατί εμφανίζεται, όμως, η ακμή και στους ενήλικες και πώς μπορούν να την αντιμετωπίσουν;
Τι προκαλεί την εμφάνιση ακμής στους ενήλικες;
Η ακμή στους ενήλικες προκαλείται από τα ίδια πράγματα που προκαλείται και η ακμή στους εφήβους: από την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος και τα βακτήρια. Οποιεσδήποτε αλλαγές στις ορμόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη και την εμμηνόρροια μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική λιπαρότητα.
Επίσης, είναι αποδεδειγμένο πως η ακμή σχετίζεται με την κληρονομικότητα, οπότε αν ένας γονιός σας είχε παρουσιάσει ακμή ως ενήλικας, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε και εσείς.
Ποιοι τύποι ακμής ενηλίκων υπάρχουν;
Υπάρχουν βασικά είδη: α) οι φαγέσωρες – τα σπυράκια με τα άσπρα κεφάλια και β)οι φλεγμονώδεις βλάβες – βλατίδες (σπυρί), φλύκταινες, οζίδια ή κύστες. Υπάρχει επίσης και η βαθιά ακμή κύστεων που είναι επίπονη και δύσκολη στη θεραπεία. Τα ωοθυλάκια είναι φραγμένα βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος συνίσταται η χορήγηση από του στόματος αντιβιοτικών για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Ποια είναι η αλήθεια για τη σοκολάτα και την ακμή;
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η κατανάλωση σοκολάτας, ζάχαρης ή λιπαρών τροφίμων προκαλεί ακμή. Τα ζαχαρούχα ή λιπαρά φαγητά βλάπτουν την υγεία μας με άλλους τρόπους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Reach για τα νωπά τρόφιμα για την καλύτερη γενική υγεία.
Πλένω συνεχώς το πρόσωπό μου, αλλά εξακολουθεί να βγάζει σπυράκια. Γιατί;
Το πλύσιμο του προσώπου δεν μπορεί να σας κάνει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια ή ακμή. Γιατί; Γιατί κάτω από την επιφάνεια του δέρματος υπάρχει το σμήγμα, αντιδρά με τον αέρα σε ένα φραγμένο πόρο. Η συμβουλή είναι να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό και ζεστό νερό – όχι καυτό.
Τα αντισυλληπτικά θεραπεύουν ή επιδεινώνουν την ακμή;
Τα αντισυλληπτικά χάπια βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής, καθώς ελέγχουν την έκκριση των ανδρογόνων ορμονών. Ωστόσο, δεν προκαλούνται όλα τα είδη ακμής από τα ανδρογόνα, οπότε και τα αντισυλληπτικά δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικά.
Πώς αντιμετωπίζεται η ακμή των ενηλίκων;
Στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστάται ένας συνδυασμός προϊόντων. Η θεραπεία απαιτεί χρόνο – συνήθως 4 έως 12 εβδομάδες – και πρέπει να συνεχιστεί για να λειτουργήσει. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα περιλαμβάνουν κρέμες με υπεροξείδιο του βενζολίου, σαλικυλικό οξύ ή άλφα-υδροξυ οξύ. Χορηγούνται επίσης ρετινοειδή – βιταμίνη Α, αντιβιοτικά, αναστολείς ανδρογόνων και αντισυλληπτικά.
Πηγή: http://boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.