Πώς θα ελαχιστοποιηθεί η «συμβίωση» με τα μικρόβια.
Το σπίτι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ένα αποστειρωμένο εργαστήριο όπου τα μικρόβια θα είναι «είδος προς εξαφάνιση». Ωστόσο ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής τα μικρόβια θα περιοριστούν βάζοντας σε μικρότερο κίνδυνο τα παιδιά καθώς και ευπαθή άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη.
Ακολουθούν ορισμένοι απλοί τρόποι που θα κάνουν το σπίτι λιγότερο φιλόξενο για τους παθογόνους μικροοργανισμούς…
Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε ποια σημεία του σπιτιού αποτελούν τις καλύτερες εστίες μικροβίων ώστε αφενός να φροντίζουμε σχολαστικότερα για την απολύμανσή τους και αφετέρου για να επιστήσουμε την προσοχή των παιδιών να είναι προσεκτικά.
Σε αυτά περιλαμβάνονται η κουζίνα και πιο συγκεκριμένα όπου μαγειρεύουμε, το δάπεδο του μπάνιου και άλλα σημεία του, τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, το τηλέφωνο και γενικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά ακόμη και από ανθρώπους εκτός σπιτιού.
Όσο αφορά τον καθαρισμό των παραπάνω σημείων αλλά και γενικότερα του σπιτιού, αυτός πρέπει να γίνεται συχνά με προϊόντα που όχι μόνο λευκαίνουν αλλά και απολυμαίνουν. Μπορεί να είναι είτε σε σπρέι είτε σε υγρή μορφή.
Το ιδανικό είναι να καθαρίζουμε κάθε μέρα, αλλά μιας και αυτό είναι δύσκολο για τους περισσότερους, το ελάχιστο είναι 1 φορά την εβδομάδα. Φυσικά, όταν κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστο, πρέπει να γίνεται συχνότερα η διαδικασία του καθαρισμού.
Φυσικά προϊόντα με αντιμικροβιακή δράση είναι το ξύδι και το λεμόνι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκείμενου να αποφύγουμε χημικά που περιέχουν τα καθαριστικά σκευάσματα του εμπορίου.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε να πλένουμε συχνά τα χέρια ειδικά όταν επιστρέφουμε σπίτι.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.