Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αυτοκτόνησε 12 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Μια πρώην χορεύτρια από το Πακιστάν, η οποία είχε δεχτεί επίθεση με οξύ από τον ίδιο της τον άντρα, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας 12 χρόνια μετά το περιστατικό που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Η 33χρονη Fakhra Younus δεν άντεξε άλλο να ζει με τη «μη ανθρώπινη μορφή» της, όπως έλεγε η ίδια.

Το Μάιο του 2000 ο πρώην άντρας της Bilal Khar μπήκε στο σπίτι της μητέρας της και της έριξε οξύ στο πρόσωπο την ώρα που εκείνη κοιμόταν, μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου τους. Το οξύ έλιωσε τη μύτη και τα χείλια της, έκαψε τα μαλλιά της, την άφησε τυφλή από το ένα μάτι, κατέστρεψε το αριστερό της αυτί και έκαψε το στήθος της.

Από τότε είχε υποβληθεί σε 39 χειρουργικές επεμβάσεις για να «διορθώσει» κάπως το παραμορφωμένο της πρόσωπο.

«Το πρόσωπό μου είναι η φυλακή μου» είχε πει όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ ο μικρός της γιος είχε απαντήσει: «Αυτή δεν είναι η μαμά μου».



Από τότε είχε μετακομίσει στην Ιταλία και συνέχιζε τις θεραπείες της, αλλά στις 17 Μαρτίου αποφάσισε ότι έπρεπε να θέσει σε τέρμα το μαρτύριο που ζούσε.

Άφησε ένα μήνυμα λέγοντας ότι θα αυτοκτονούσε, διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον τρόπο για το νόμο που «σωπαίνει» μπροστά στις φρικαλεότητες που κάνουν οι άντρες στο Πακιστάν.



Ο Bilal Khar συνελήφθη το 2002 και κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας. Αφέθηκε ελεύθερος πέντε μήνες μετά.

Ήταν πρώην βουλευτής ο ίδιος και γιος ενός πάμπλουτου κυβερνήτη στο Πακιστάν και πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του για να «σβήσει» το αδίκημα.



Ο ίδιος βέβαια συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν της έριξε αυτός το οξύ, αλλά κάποιος συνονόματός του και πως η πρώην σύζυγός του δεν αυτοκτόνησε λόγω της παραμόρφωσής της αλλά επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα.

Το 2011 σημειώθηκαν περισσότερες από 8.500 επιθέσεις με οξύ, αναγκαστικοί γάμοι και άλλες βιαιότητες εναντίον γυναικών στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον οργανισμό υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών The Aurat Foundation.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.