Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αντί για αλάτι... τι;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έξυπνες και υγιεινές ιδέες!
Δίνοντας γεύση στα φαγητά σας με βότανα, μπαχαρικά και λαχανικά μπορείτε να μειώσετε το αλάτι και τα λιπαρά που χρησιμοποιούνται.

-Προσθέστε δενδρολίβανο, σκόρδο ή καυτερές πιπεριές στο ελαιόλαδο και αποφύγετε τη χρήση αλατιού.

-Ψήστε άπαχο κρέας ή στήθος κοτόπουλου, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό μαϊντανό, σκόρδο, φασκόμηλο ή εστραγκόν.

-Φτιάξτε το δικό σας ψωμί και αντί για αλάτι προσθέστε μέσα σκόρδο ή δενδρολίβανο.

-Μαρινάρετε άπαχα κρέατα σε κρασί ή λεμόνι και μυρωδικά για να δώσετε γεύση προτού τα ψήσετε.

-Προσθέστε στη σαλάτα σας βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό για να δώσετε επιπλέον γεύση.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.