Κάθε χώρα ακολουθεί τις δικές της στρατηγικές.
Μπορεί η Ελλάδα να έχει πολύ καλή σχέση με την παχυσαρκία, σε άλλες χώρες, όμως, τα ποσοστά της είναι πολύ χαμηλά και το προσδόκιμο ζωής υψηλό. Δείτε ποιες διαιτητικές στρατηγικές ακολουθούν σε αυτές τις χώρες.
Στην Γαλλία
Βάζουν μικρές μερίδες
Η γαστρονομία γεννήθηκε στη Γαλλία και οι μικρές πρωτότυπες μπουκιές αποτελούν πίνακα ζωγραφικής σε ένα πιάτο αλλά παράλληλα και τη μερίδα του κυρίως!
Τι να κάνετε: Σερβίρετε κόβοντας το φαγητό σε μισή μερίδα αλλά βάλτε το σε μικρό πιάτο ώστε να μην σας φανεί άδειο.
Στην Ιταλία
Τρώνε χαλαρά
Για τους Ιταλούς τα γεύματα προσφέρουν ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια, πρακτική που ενθαρρύνει το δέσιμο. Το να τρώει κάποιος αργά και χαλαρά αποθαρρύνει την υπερφαγία και ενθαρρύνει τη χαλάρωση, που βοηθά στη χώνευση. Ο οργανισμός επεξεργάζεται την τροφή πιο εύκολα και αποτελεσματικά όταν είναι ήρεμος.
Τι να κάνετε: Μην τρώτε στο πόδι. Απολαύστε το φαγητό σας δίνοντας χρόνο σε αυτό και δοκιμάστε το άρωμα, την υφή και τη γεύση των τροφίμων.
Στην Ισπανία
Μοιράζονται τα γεύματά τους
Οι Ισπανοί προτιμούν να γεμίζουν το τραπέζι τους με μικρά πιάτα και ορεκτικά και να τα μοιράζονται με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες. Έτσι παίρνουν μια γεύση απ’ όλα, χωρίς να το παρακάνουν.
Τι να κάνετε: Στο εστιατόριο πάρτε ένα μενού και μοιραστείτε το με μία φίλη σας. Και οικονομικά θα σας ωφελήσει και θερμιδικά.
Στην Κίνα
Προτιμούν τις φυτικές ίνες
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Κινέζοι καταναλώνουν 3 φορές περισσότερο φαγητό σε σχέση με τους Αμερικανούς, κυρίως γιατί τα γεύματά τους αποτελούνται από λαχανικά, φρούτα και φασόλια, πλούσια σε φυτικές ίνες. Το κρέας το χρησιμοποιούν σαν γαρνιτούρα που θα δώσει γεύση στο πιάτο και αποτελεί μόνο το 2% της διατροφής τους.
Τι να κάνετε: Χωρίστε το πιάτο σας σε 3 μέρη, τα δύο να είναι μεγαλύτερα και το ένα το πιο μικρό. Στα μεγαλύτερα μέρη βάλτε σαλάτα, ή πουρέ φασολιών και στο μικρότερο το κρέας.
Στην Ιαπωνία
Σταματούν το φαγητό πριν χορτάσουν
Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν την τακτική “hara hachi bunme” τρώγοντας μέχρι να νιώσουν κατά 80% χορτάτοι αποφεύγοντας το φούσκωμα και την υπερκατανάλωση φαγητού.
Τι να κάνετε: Μην τρώτε ποτέ όλο σας το φαγητό. Φροντίστε πάντα να αφήνετε 3 – 5 μπουκιές σε κάθε σας γεύμα.
Στην Ινδία
Προσθέτουν πολλά μπαχαρικά
Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν γεύση, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη αλατιού. Εκτός από το να έχουν λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υλικά όπως το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα καρυκεύματα, όπως η κανέλα, δρουν προληπτικά σε διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Τι να κάνετε: Εξορίστε το αλάτι από την κουζίνα και προμηθευτείτε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά που θα ανανεώσουν τη γεύση σας.
Το ελαιόλαδο είναι ένα βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Συνοδεύει σχεδόν όλα τα ελληνικά πιάτα, είναι αρίστης ποιότητας και ευεργετικό για την υγεία. Γι’ αυτό ακόμη κι αν είστε σε δίαιτα μην το ξεχνάτε!
Πηγή: http://www.omorfamystika.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.