Το Blog των AμεA (Ατόμων με Αναπηρία) - Αναπηρία - Δικαιώματα, Παροχές, Ενημέρωση και Πληροφορίες για τα Άτομα με Αναπηρία... και όχι μόνο. Ανάπηροι αλλά ίσοι - Disabled but Equal
- ΑμεΑ
- Άρθρα
- Γενικά θέματα
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Πρόνοια
- ΚΕ.Π.Α
- Λοιποί φορείς
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
- Εκδηλώσεις - Πολιτισμός
- Αθλητισμός και ΑμεΑ
- Συζητήσεις
- Αγγελίες
- Χρήσιμα - Σημαντικά
- ΑμεΑ
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΑΕΕ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΓΑ
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΕΤΕΑΜ
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Συνταξιοδότηση Συγγενών ΑμεΑ (Αδελφών, Γονέων και Συζύγων)
- Μονιμοποίηση - Οριστικοποίηση Αναπηρικών Συντάξεων
- Παροχές σύνταξης του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΓΑ στους ασφαλισμένους
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Πρόνοια
- Προνοιακά επιδόματα
- Ο νέος κανονισμός για τα προνοιακά επιδόματα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις
- ΚΕ.Π.Α
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
- Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.): τηλέφωνα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις.
- Λοιποί φορείς
- Άδειες λαϊκών αγορών
- Φορολογική Δήλωση και ΑμεΑ
- Επιδόματα – Παροχές από τον Ο.Α.Ε.Δ
- Δωρεάν φαγητό - Τόποι διανομής σε όλη την Ελλάδα
- Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Όλα για την ρύθμιση
- Ειδικό τέλος ακινήτων και ΑμεΑ
- Κοινωνικό Τιμολόγιο
- Επιδότηση Ενοικίου 2011
- ΕΝΦΙΑ 2014 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011
Λιγότερο ζουν οι υπέρβαροι
Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, που περιλαμβάνει σχεδόν 1.500.000 άτομα, το υπερβολικό βάρος μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τη ζωή των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.
Μπορεί να φαίνεται προφανές ότι το υπερβολικό βάρος μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία και να συμβάλει σε πρόωρο θάνατο. Τα τελευταία χρόνια όμως, κάποιες μελέτες έδειξαν, ότι η παχυσαρκία δεν έχει καμία επίδραση στη θνησιμότητα και ουσιαστικά υπαινίσσονταν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Τα πορίσματα και το μέγεθος της νέας μελέτης, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του Αμερικανικού Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και δημοσιεύεται στο έντυπο New England journal of Medicine, θα πρέπει να θέσει τέλος στη συζήτηση για τη σχέση μεταξύ του υπερβολικού βάρους και του κινδύνου για πρόωρο θάνατο, αναφέρει ο Δρ Ali Mokdad, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
Οι συγγραφείς της μελέτης, με επικεφαλής τη Δρ Amy Berrington, έλαβαν δεδομένα από 19 προγενέστερες μελέτες που περιελάμβαναν 1.460.000 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των ηλικιών 19 και 84.
Η σχέση μεταξύ βάρους και κινδύνου θνησιμότητας ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτή, επειδή πολλές μελέτες γύρω από το θέμα έχουν συμπεριλάβει καπνιστές και άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου – τα οποία σχετίζονται τόσο με την παχυσαρκία όσο και με τους πρόωρους θανάτους.
Συνολικά, 10.087 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια των μελετών, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 10 έτη. Σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, οι υπέρβαροι εμφανίστηκαν να έχουν 13% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης. Οι μέτρια παχύσαρκοι, έως και οι σοβαρά παχύσαρκοι, είχαν 44 και 88% αντίστοιχα, περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, ενώ οι νοσηρά παχύσαρκοι είχαν 2.5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν!
Αυτά τα ευρήματα καθιστούν σαφές ότι, η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση πρόωρου θανάτου, αναφέρει η Δρ Berrington. «Είναι μια στατιστικά σημαντική αύξηση του κινδύνου», είπε.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγείας των ατόμων, το οικονομικό επίπεδο, η κατανάλωση αλκοόλ, η εκπαίδευση, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και η οικογενειακή κατάσταση.
Τελειώνοντας, η Δρ Berrington είπε ότι: «Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, έχουμε πολλές αποδείξεις που οδηγούν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του υπερβολικού σωματικού βάρους και του αυξημένου κινδύνου θνησιμότητας».
Πηγή: http://www.capitalhealth.gr
Τα σχόλια που καταχωρείτε στη φόρμα σχολιασμού περνάνε πρώτα από έγκριση από τους διαχειριστές και μετά δημοσιεύονται.Παρακαλούμε τα σχόλια, να ακολουθούν τους εξής κανόνες: α) να είναι σχετικά με την ανάρτηση ή το θέμα και β) να μην γίνονται με τη χρήση greeklish ή άλλων ξένων γλωσσών. Έτσι μπορεί μια πιθανή απορία κάποιου όταν λύνεται, να απαντά ταυτόχρονα και σε μελλοντική ερώτηση άλλου. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, τα σχόλια θα απομακρύνονται ή θα διαγράφονται (ειδικά αν είναι διαφημίσεις) και δεν θα δίνεται απάντηση στο σχόλιο ή στο ερώτημα. Όσα χρειάζεται, θα απαντώνται άμεσα. Αν δεν βρίσκετε το κατάλληλο θέμα, τότε πατήστε εδώ για να στείλετε email από τις φόρμες σχολιασμού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.