Το Blog των AμεA (Ατόμων με Αναπηρία) - Αναπηρία - Δικαιώματα, Παροχές, Ενημέρωση και Πληροφορίες για τα Άτομα με Αναπηρία... και όχι μόνο. Ανάπηροι αλλά ίσοι - Disabled but Equal
- ΑμεΑ
- Άρθρα
- Γενικά θέματα
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Πρόνοια
- ΚΕ.Π.Α
- Λοιποί φορείς
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
- Εκδηλώσεις - Πολιτισμός
- Αθλητισμός και ΑμεΑ
- Συζητήσεις
- Αγγελίες
- Χρήσιμα - Σημαντικά
- ΑμεΑ
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΑΕΕ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΓΑ
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΕΤΕΑΜ
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Συνταξιοδότηση Συγγενών ΑμεΑ (Αδελφών, Γονέων και Συζύγων)
- Μονιμοποίηση - Οριστικοποίηση Αναπηρικών Συντάξεων
- Παροχές σύνταξης του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΓΑ στους ασφαλισμένους
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Πρόνοια
- Προνοιακά επιδόματα
- Ο νέος κανονισμός για τα προνοιακά επιδόματα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις
- ΚΕ.Π.Α
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
- Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.): τηλέφωνα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις.
- Λοιποί φορείς
- Άδειες λαϊκών αγορών
- Φορολογική Δήλωση και ΑμεΑ
- Επιδόματα – Παροχές από τον Ο.Α.Ε.Δ
- Δωρεάν φαγητό - Τόποι διανομής σε όλη την Ελλάδα
- Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Όλα για την ρύθμιση
- Ειδικό τέλος ακινήτων και ΑμεΑ
- Κοινωνικό Τιμολόγιο
- Επιδότηση Ενοικίου 2011
- ΕΝΦΙΑ 2014 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010
H άσκηση απομακρύνει την κατάθλιψη
Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Άνθρωποι που ασκούνται τακτικά κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος, ανακάλυψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 40.000 Νορβηγούς.
Ωστόσο, η άσκηση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας δεν φαίνεται να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έρευνα.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, αυτό ενδεχομένως οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο αλληλεπίδρασης. Τα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής αλληλεπίδρασης κατά τον ελεύθερο χρόνο φάνηκαν να αποτελούν μέρος της αιτίας της σχέσης.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής στο King's College του Λονδίνου με ακαδημαϊκούς του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και το πανεπιστήμιο Bergen στη Νορβηγία πραγματοποίησαν την έρευνα.
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά και σε ποιο βαθμό ασκούνταν στον ελεύθερο χρόνο τους και κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Οι ερευνητές επίσης μέτρησαν την κατάθλιψη και το άγχος των συμμετεχόντων. Όσοι δεν ήταν δραστήριοι κατά τον ελεύθερο χρόνο τους είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με τους πιο ενεργούς, αποκάλυψε η έρευνα.
Ωστόσο η ένταση της άσκησης δεν φάνηκε να οδηγεί σε διαφορά.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Samuel Harvey, από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά στον ελεύθερο χρόνο, με οποιαδήποτε ένταση, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το πλαίσιο στο οποίο λαμβάνει χώρα η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας και ότι τα κοινωνικά οφέλη που σχετίζονται με αυτήν, όπως αυξημένος αριθμός φίλων και κοινωνική στήριξη, είναι πιο σημαντικά στην κατανόηση του πώς η άσκηση μπορεί να συνδέεται με βελτιωμένη ψυχική υγεία σε σχέση με οποιοδήποτε βιολογικό δείκτη καλής φόρμας.
Αυτό ενδεχομένως μπορεί να εξηγήσει την αιτία που η δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο φαίνεται να έχει οφέλη που δεν φαίνονται στη σωματική δραστηριότητα που αποτελεί μέρος μιας εργάσιμης ημέρας.
Πηγή: http://www.zougla.gr
Τα σχόλια που καταχωρείτε στη φόρμα σχολιασμού περνάνε πρώτα από έγκριση από τους διαχειριστές και μετά δημοσιεύονται.Παρακαλούμε τα σχόλια, να ακολουθούν τους εξής κανόνες: α) να είναι σχετικά με την ανάρτηση ή το θέμα και β) να μην γίνονται με τη χρήση greeklish ή άλλων ξένων γλωσσών. Έτσι μπορεί μια πιθανή απορία κάποιου όταν λύνεται, να απαντά ταυτόχρονα και σε μελλοντική ερώτηση άλλου. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, τα σχόλια θα απομακρύνονται ή θα διαγράφονται (ειδικά αν είναι διαφημίσεις) και δεν θα δίνεται απάντηση στο σχόλιο ή στο ερώτημα. Όσα χρειάζεται, θα απαντώνται άμεσα. Αν δεν βρίσκετε το κατάλληλο θέμα, τότε πατήστε εδώ για να στείλετε email από τις φόρμες σχολιασμού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.