Το Blog των AμεA (Ατόμων με Αναπηρία) - Αναπηρία - Δικαιώματα, Παροχές, Ενημέρωση και Πληροφορίες για τα Άτομα με Αναπηρία... και όχι μόνο. Ανάπηροι αλλά ίσοι - Disabled but Equal
- ΑμεΑ
- Άρθρα
- Γενικά θέματα
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Πρόνοια
- ΚΕ.Π.Α
- Λοιποί φορείς
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
- Εκδηλώσεις - Πολιτισμός
- Αθλητισμός και ΑμεΑ
- Συζητήσεις
- Αγγελίες
- Χρήσιμα - Σημαντικά
- ΑμεΑ
- Υγεία
- Εκπαίδευση
- Εργασία
- Ασφαλιστικά ταμεία
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΑΕΕ
- Συντάξεις αναπηρίας από τον ΟΓΑ
- Συντάξεις αναπηρίας από το ΕΤΕΑΜ
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Συνταξιοδότηση Συγγενών ΑμεΑ (Αδελφών, Γονέων και Συζύγων)
- Μονιμοποίηση - Οριστικοποίηση Αναπηρικών Συντάξεων
- Παροχές σύνταξης του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους
- Παροχές σύνταξης του ΟΓΑ στους ασφαλισμένους
- Γενικό λογιστήριο του κράτους: συνταξιοδότηση
- Πρόνοια
- Προνοιακά επιδόματα
- Ο νέος κανονισμός για τα προνοιακά επιδόματα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις
- ΚΕ.Π.Α
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
- Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας
- Κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.): τηλέφωνα
- NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331 Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις.
- Λοιποί φορείς
- Άδειες λαϊκών αγορών
- Φορολογική Δήλωση και ΑμεΑ
- Επιδόματα – Παροχές από τον Ο.Α.Ε.Δ
- Δωρεάν φαγητό - Τόποι διανομής σε όλη την Ελλάδα
- Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά - Όλα για την ρύθμιση
- Ειδικό τέλος ακινήτων και ΑμεΑ
- Κοινωνικό Τιμολόγιο
- Επιδότηση Ενοικίου 2011
- ΕΝΦΙΑ 2014 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή
- Αυτοκίνητο και ΜΜΜ
- Τουρισμός - Διακοπές
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Έχεις πίεση; Φάε καρπούζι!
Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα αποκαλύπτει ότι το καρπούζι μπορεί να καταστεί αποτελεσματικό, φυσικό όπλο εναντίον της προϋπέρτασης... μιας διαταραχής που αποτελεί πρόδρομη κατάσταση της υπέρτασης και κατ’ επέκταση της καρδιοπάθειας.
Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αρτούρο Φιγκερόα και ο καθηγητής Μπαχράμ Αριμάντι διαπίστωσαν ότι 6 γραμμάρια αμινοξέος L-σιτρουλίνη από εκχύλισμα καρπουζιού την ημέρα, επί 6 εβδομάδες, βελτίωσαν σημαντικά την αρτηριακή λειτουργία και έτσι ελάττωσαν την αρτηριακή πίεση και στους 9 εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη τους.
Οι εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα, τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 51 έως 57 ετών, έπασχαν από προϋπέρταση.
«Το εύρημά μας υποδηλώνει ότι το καρπούζι είναι ''λειτουργικό τρόφιμο'' που ασκεί αγγειοδιασταλτική δράση, εμποδίζοντας έτσι την προϋπέρταση να εξελιχθεί σε κανονική υπέρταση, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό» δήλωσε ο δρ Φιγκερόα.
«Το καρπούζι αποτελεί την πιο πλούσια, εδώδιμη φυσική πηγή L-σιτρουλίνης, μιας ουσίας που σχετίζεται στενά με την L-αργινίνη» εξήγησε ο δρ Φιγκερόα. «Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ απαραίτητο για τον σχηματισμό του νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του αγγειακού τόνου και στην υγιή αρτηριακή πίεση».
Όταν η L-σιτρουλίνη εισέλθει στον οργανισμό, μετατρέπεται σε L-αργινίνη, η οποία υπάρχει και σε μορφή συμπληρώματος, αλλά πολλοί υπερτασικοί δεν μπορούν να την καταναλώσουν, επειδή τους προκαλεί γαστρεντερικά ενοχλήματα, όπως η ναυτία και η διάρροια.
Ο δρ Φιγκερόα εκτιμά ότι, αν το εύρημα επιβεβαιωθεί από μεγαλύτερες μελέτες, πολλοί ασθενείς θα μπορούν να παίρνουν ένα χάπι καρπουζιού, για να ρυθμίζουν καλύτερα την πίεσή τους.
Η προϋπέρταση είναι μια κατάσταση ενδιάμεσα στη φυσιολογική πίεση και στην υπέρταση.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το 43% των ανδρών και το 36% των γυναικών στην Ελλάδα έχουν προϋπέρταση, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στις άλλες χώρες της Δύσης είναι παραπλήσια (στις ΗΠΑ 43% των ανδρών και 39% των γυναικών).
Τα σχόλια που καταχωρείτε στη φόρμα σχολιασμού περνάνε πρώτα από έγκριση από τους διαχειριστές και μετά δημοσιεύονται.Παρακαλούμε τα σχόλια, να ακολουθούν τους εξής κανόνες: α) να είναι σχετικά με την ανάρτηση ή το θέμα και β) να μην γίνονται με τη χρήση greeklish ή άλλων ξένων γλωσσών. Έτσι μπορεί μια πιθανή απορία κάποιου όταν λύνεται, να απαντά ταυτόχρονα και σε μελλοντική ερώτηση άλλου. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, τα σχόλια θα απομακρύνονται ή θα διαγράφονται (ειδικά αν είναι διαφημίσεις) και δεν θα δίνεται απάντηση στο σχόλιο ή στο ερώτημα. Όσα χρειάζεται, θα απαντώνται άμεσα. Αν δεν βρίσκετε το κατάλληλο θέμα, τότε πατήστε εδώ για να στείλετε email από τις φόρμες σχολιασμού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.