Επιλέγοντας να καταναλώνετε υγιεινές τροφές καταφέρνετε να εξασφαλίσετε ένα σημαντικό κομμάτι της σωστής διατροφής, το υπόλοιπο εξαρτάται από τον τρόπο που τις μαγειρεύετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, στην προετοιμασία τους για να επωφεληθείτε όσο γίνεται περισσότερο από τα θρεπτικά τους συστατικά.
1. Αφού ψιλοκόψετε το σκόρδο, αφήστε το έξω για 15 λεπτά. Έρευνες δείχνουν ότι η έκθεσή του στον αέρα μετά το κόψιμο προκαλεί μια αντίδραση που απελευθερώνει ενώσεις με αντικαρκινική δράση.
2. Προσθέστε λίγο λάδι όσο μαγειρεύετε φυλλώδη λαχανικά. Τα καλά λιπαρά του λαδιού θα βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών από τον οργανισμό σας.
3. Βράστε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρα. Έτσι, η επιφάνεια λαχανικών, όπως οι γλυκοπατάτες και τα κολοκυθάκια, θα εκτεθεί λιγότερο στον αέρα και στη θερμότητα που μπορούν να καταστρέψουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά.
4. Βράστε ολόκληρες τις πατάτες με τη φλούδα τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσουν τα υψηλά ποσοστά βιταμίνης C. Επίσης, αφήστε το καπάκι στην κατσαρόλα, ώστε να μαγειρευτούν γρηγορότερα και να χάσουν όσο το δυνατό λιγότερα από τα ωφέλιμα συστατικά τους.
Πηγή: http://www.boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.