Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Καφές μετά το φαγητό


Πολλαπλά... οφέλη.

Ο καφές αποτελεί ένα ρόφημα που καταναλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, συνηθίζεται, μετά το εορταστικό ιδίως φαγοπότι, να πίνουμε και ένα καφεδάκι. Αυτό είναι μια συνήθεια που και βοηθά στη χώνεψη και «ξυπνά» τον οργανισμό από τον λήθαργο του φαγητού, ιδίως αν κάποιος που μόλις έφαγε πρόκειται να οδηγήσει.

Κι αυτό καθώς η καφεΐνη αφενός διεγείρει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, αυξάνοντας την ικανότητα προσοχής, αφετέρου, όσον αφορά το στομάχι και το έντερο, αυξάνει την κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.