Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τα αμύγδαλα κατά του διαβήτη και της καρδιοπάθειας


Αμερικανοί ειδικοί διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και ειδικότερα στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο διαβήτης αλλά και οι καρδιοπάθειες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, οι οποίοι μελέτησαν τις επιπτώσεις της στον οργανισμό 65 ενηλίκων ατόμων με προδιαβήτη. Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται διαταραχή των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Τα άτομα που έχουν αυτό το πρόβλημα υπολογίζεται ότι έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν είτε διαβήτη είτε κάποια καρδιακή πάθηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε αμύγδαλα βοήθησε τόσο στη βελτίωση των επίπεδων της ινσουλίνης όσο και στη μείωση της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL), τα υψηλά επίπεδα της οποίας αυξάνουν τους κινδύνους σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

«Τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά για όσους βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη και καρδιοπαθειών, αφού δείχνουν ότι απλές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνισή τους» δήλωσε στην «Daily Μail» η Μισέλ Βιέν, επικεφαλής της έρευνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.