Νομικές πιέσεις στην κυβέρνηση από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Οι παραγωγοί σολομού στη Χιλή, που δέχονται πιέσεις από την διεθνή αγορά να μειώσουν το ποσοστό αντιβιοτικών που εμποτίζουν στα ψάρια, αύξησαν την χρήση τέτοιων ουσιών κατά το 2015, εν σχέσει προς τα προηγούμενα χρόνια, προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Χιλής, η οποία δέχεται νομικές πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοσίευσε για πρώτη φορά στην ετήσια έκθεσή της και τα επιμέρους στοιχεία των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται ανά εταιρεία, αποκαλύπτοντας σημαντικές διαφορές μεταξύ των παραγωγών στη δεύτερη εξαγωγική δύναμη σολομού παγκοσμίως.
Τα νέα στοιχεία προβλέπεται να εντείνουν τις πιέσεις στη Χιλή να εξυγιάνει την περιβαλλοντική της Χάρτα. Η παραγωγή στη χώρα επιπλέον έχει σημειώσει μεγάλες απώλειες το 2016 εξαιτίας της αυξημένης άνθισης φυκιών στο θαλάσσιο περιβάλλον της.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως τα ποσοστά χρήσης αντιβιοτικών στους τόννους παραγωγής σολομού έχουν φθάσει στα ανώτερα επίπεδά τους από το 2007, καίτοι το συνολικό ποσοστό των αντιβιοτικών έχει μειωθεί στα 557.200 κιλά μέσα στο 2015, έναντι 563.200 κιλών το 2014. Αναλογικά, όμως η παραγωγή σολομού υπήρξε εξίσου μειωμένη, γεγονός που συνηγορεί πως κατ’ ουσίαν υπήρξε αύξηση του ποσοστού.
Μεταξύ των επιμέρους εταιρειών η Australis Seafoods φέρεται να έχει προβεί στη μεγαλύτερη χρήση αντιβιοτικών, με 1.062 γραμμάρια/τόννο ψαριού, ενώ η Cermaq (ιδιοκτησίας της Ιαπωνικής Mitsubishi Corp) φέρεται να έχει κάνει τη μικρότερη χρήση, με 391 γραμμ./τόννο.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.