Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Το νομοσχέδιο έρχεται με αλλαγές, αντιδράσεις και απεργίες


FAZ: Το ΕΚΑΣ στο «στόχαστρο» των δανειστών


Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας «λόγω της σχεδιαζόμενης νέας μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται μπροστά σε μία εβδομάδα διαμαρτυριών, οι οποίες κορυφώνονται με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης. Εδώ και πολλές μέρες απεργεί μεγάλο μέρος των ναυτικών, με αποτέλεσμα 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι αγρότες μπλοκάρουν σημαντικά τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, όπως είναι οι προσβάσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί απεργίες στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς».

Η FAZ κάνει λόγο για προειδοποιήσεις των δανειστών προς την Αθήνα με στόχο να μην αμβλυνθούν οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. «Οι συμφωνίες με τους δανειστές προβλέπουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται κρατικές επιδοτήσεις για να επιβιώσει. Για το 2016 προβλέπεται μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν προτείνει γενική μείωση συντάξεων κατά 6%, καθώς και μείωση 15 με 20% για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 800 ευρώ. Λέγεται ότι οι Ευρωπαίοι (αντι)προτείνουν μείωση 6% σε συνδυασμό με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%».

Στο «στόχαστρο» το ΕΚΑΣ

Όλοι οι δανειστές πάντως, επισημαίνει η FAZ, συμφωνούν στην εκτίμηση ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) στη σημερινή του μορφή. Και αυτό γιατί στο εξής δεν θα καταβάλλεται κανενός είδους σύνταξη, εάν δεν έχει προηγηθεί η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διαμεσολαβήσει και να αφήσει τη σφραγίδα της στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Μέχρι στιγμής έχει λάβει τη διαβεβαίωση των εργοδοτών ότι θα συναινούσαν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% (μία απόφαση που, κατά τους δανειστές, θα είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας). Επιπλέον, επιμένει να μην αγγίξει τις απολαβές του μέσου συνταξιούχου και να διατηρήσει, εν μέρει έστω, το κοινωνικό επίδομα ΕΚΑΣ. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει πόρους μειώνοντας υψηλότερες ή πολλαπλές συντάξεις και επιπλέον αυξάνοντας τις ασφαλιστικες εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, όπως οι δικηγόροι και οι αγρότες».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι λόγω βελτίωσης των δημοσίων εσόδων για το 2015, θα μπορούσε να διαθέσει ένα μέρος αυτών των χρημάτων για τις συντάξεις, ωστόσο οι δανειστές εκφράζουν τη δυσπιστία τους απέναντι στους υπολογισμούς της Αθήνας. Μάλιστα η FAZ κάνει λόγο για «πειρασμό» της ελληνικής κυβέρνησης να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις μέχρι την άνοιξη, γεγονός για το οποίο έχουν εκφράσει την ενόχλησή τους τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σημειώνεται μάλιστα η πρόσφατη δήλωση-προειδοποίηση του Ρέγκλινγκ, ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στους δανειστές δόσεις συνολικού ύψους 4 δις ευρώ και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και πάλι σύντομα έλλειψη ρευστότητας. Μέχρι στιγμής, αναφερέρει η εφημερίδα, «η κυβέρνηση τα φέρνει βόλτα γιατί δεν πληρώνει τους προμηθευτές της, αλλά αυτό είναι επιβλαβές για την οικονομική ανάπτυξη».

--------------

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΠΟΠΕΚ


Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς.

--------------

Ρωμανιάς: Με το νέο ασφαλιστικό οι συντάξεις των 1.000 ευρώ θα μειωθούν στα 500 ευρώ


Στο μισό θα μειωθούν οι συντάξεις μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, δήλωσε ο ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Όποιος κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, είτε είναι δικηγόρος, όποιας κατηγορίας μισθωτός, αγρότης, όλοι, με βάση αυτό το προσχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα θα δει την σύνταξή του να «κατεδαφίζεται». Και συνέχισε, λέγοντας ένα παράδειγμα.

«Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Ένας που έχει 1000 ευρώ συντάξιμες αποδοχές και 42 χρόνια δουλειάς, θα πάρει σύνταξη ανταποδοτική 507 ευρώ. Με τα τωρινά δεδομένα θα έπαιρνε 700 - 750».

«Η κοινωνία έχει κατέβει στους δρόμους όχι για αυτά που θα φέρει το ΔΝΤ, αλλά για αυτά που έχει προτείνει η κυβέρνηση. Οι μειώσεις θα είναι κατεδαφιστικές. Αυτά που λέγονται ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις είναι παραμύθια», κατέληξε.

--------------

«Οχι» σε αύξηση εισφορών λένε οκτώ στους δέκα Ελληνες

Οι πολίτες εκτιμούν ότι θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για απολύσεις.

Διαφωνούν οχτώ στους δέκα πολίτες στην αύξηση των εισφορών που φέρνει το Ασφαλιστικό.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημοσιοποιεί σήμερα την πρώτη για το 2016 ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία Alco, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ. Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 25 - 29 Ιανουαρίου 2016.

Δίνοντας την έρευνα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολίασε: «Από τη νέα έρευνα του ΕΒΕΑ προκύπτει δυστυχώς ότι ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση.

Το γεγονός αυτό δικαιολογεί βέβαια και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού. Για το ασφαλιστικό οι οχτώ στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δε θα συμβάλλει στη συρρίκνωση της ανεργίας αλλά, αντιθέτως, θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για απολύσεις.

Επιπλέον, το 62% των πολιτών θεωρούν ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων είναι μη αποδοτική έως και λανθασμένη».

Αναλυτικότερα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων η οποία αγγίζει το 80%, θεωρεί πως μια ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για τη δημιουργία προοπτικών μείωσης της ανεργίας, και πιο άμεσα, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις. Επιπλέον, το 10% θεωρεί πως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν αποτελεί αντικίνητρο, ενώ το 10% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

Στο ερώτημα σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, και εδώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και συγκεκριμένα το 62%, θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αρνητικές επιπτώσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας. Το 17% των συμμετεχόντων είναι σύμφωνο με την πολιτική της κυβέρνησης ενώ, λόγω της τεχνικής φύσης του ερωτήματος, είναι αξιοσημείωτο το υψηλό ποσοστό του 21% των συμμετεχόντων που επέλεξε να μην συμμετάσχει στο ερώτημα αυτό.

Στα ερωτήματα που παραδοσιακά θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε βαρόμετρο, και πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα αναφορικά με τον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία των δημοσίων οικονομικών, το 80% των πολιτών διατηρεί απαισιόδοξη στάση με σχεδόν μηδενική βελτίωση από το προηγούμενο ποσοστό του Νοεμβρίου, ενώ το 14% είναι αισιόδοξοι για μια επικείμενη βελτίωση και το 6% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

Στο ερώτημα σχετικά με τον προσωπικό δείκτη αισιοδοξίας, το 79% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, ενώ το 15% των συμμετεχόντων είναι αισιόδοξοι και το 6% αποφάσισε να μην συμμετάσχει.

Δείτε την έρευνα

--------------

ΑΔΕΔΥ: Μείωση έως και 30% στις συντάξεις φέρνει το ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση αποτελειώνει ό,τι έχει απομείνει από τα προηγούμενα μνημόνια».

Συνέντευξη Τύπου, εν όψει της γενικής απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου, παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ με θέμα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην οποία αντιτίθενται τα συνδικάτα.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ανέφερε ότι «απ' ό,τι φαίνεται η αποστολή της κυβέρνησης είναι να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια με μια αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που οδηγεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα».

Σύμφωνα με παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, με το νέο προσχέδιο νόμου οι συντάξεις που θα δίνονται θα είναι μειωμένες κατά 15%-30% σε σχέση με τις σημερινές. Αυτό για δύο λόγους: Επειδή τα ποσοστά αναπληρώσεις στην κυβερνητική πρόταση «βυθίζονται» στο 37,5% για τα 35χρόνια ασφάλισης, όταν στο ισχύων σύστημα φτάνουν το 80%, και επειδή τα ποσοστά αυτά θα υπολογίζονται και σε πολύ μικρότερο συντάξιμο μισθό, αφού αυτός θα είναι πλέον ο μέσος μισθός ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας όπως ισχύει. Ειδικότερα με το παλαιό σύστημα ένας μισθωτός με 35 χρόνια υπηρεσίας και μισθό την τελευταία 5ετία γύρω στα 1.500 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσης 70% έπαιρνε σύνταξη 1.040 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα ο συντάξιμος μισθός θα είναι 1.026 ευρώ.

Επίσης, έγινε λόγος για χαντάκωμα για τη νέα γενιά και τις συντάξεις αναπηρίας, για κατάργηση του ΕΚΑΣ και του Εφάπαξ, ενώ τονίστηκε ότι με θα θιγούν σε τεράστιο βαθμό και οι επικουρικές συντάξεις. Όπως αναφέρθηκε το προσχέδιο έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και προβλέπει περικοπές 1,8 δισ. ευρώ το οποίο έχει ως βασικό στοιχείο την άμεση κατάργηση του μεταβατικού χαρακτήρα της εφαρμογής σε βάθος 35ετίας του Ν.3863/2010(Λοβέρδου-Κουτρουμάνη).

Ακόμα, τονίστηκε ότι με τον ένα ενιαίο τρόπο υπολογισμού τον συντάξεων θα συνεπάγεται εισφορές για τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ 20% με πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα.

Η ΑΔΕΔΥ έκανε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος που διοργανώνεται μαζί με τη ΓΣΕΕ, ενώ θα γίνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή «ώστε να μην περάσει». Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ υπάρχει κι άλλος δρόμος και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να ξεκινήσει το διάλογο για ένα νέο ασφαλιστικό.

--------------

Στους δρόμους και οι φορτηγατζήδες – Απεργία διαρκείας από τις 4 Φεβρουαρίου


Σε απεργία διαρκείας αποφάσισαν να κατέβουν οι αυτοκινητιστές, από τις 4 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιείται η πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών (ΟΦΑΕ), στη Θεσσαλονίκη, όπου διατρανώθηκε η αντίθεση των εκπροσώπων του κλάδου στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αλλά και στις παράνομες μεταφορές και τις τριγωνικές άδειες τρίτων χωρών.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Εκτός του ασφαλιστικού, οι αυτοκινητιστές απεργούν και με αίτημα τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά. «Χρόνια ολόκληρα ο χώρος μας διαμαρτύρεται σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα για τη λεηλασία που υφίσταται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταφορικών εταιριών, συχνά ελληνικών συμφερόντων, που εδρεύουν τυπικά στον φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας, της Κύπρου, και τρίτων χωρών, για την ελλιπή φορολόγηση και υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των εταιριών αυτών προς ζημιά του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων».

Οι απεργοί ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

--------------

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Ο ΔΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση της αποχής τους έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το «Δ.Σ του ΔΣΑ επαναλαμβάνει την ομόθυμη αντίθεση του δικηγορικού σώματος στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση».

Ο ΔΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα γενικής απεργίας κατά του ασφαλιστικού.

Ως τόπος προσυγκέντρωσης των Δικηγόρων ορίζεται η έδρα του ΔΣΑ Ακαδημίας 60, ώρα 10 το πρωί.

--------------

Μαξίμου: Έχουμε εναλλακτικά σενάρια για αποτροπή μειώσεων στις συντάξεις


Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συνεννόηση και τη συνεργασία και προσέρχεται με εποικοδομητική διάθεση και στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης, ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις και σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την αποτροπή μειώσεων, σενάρια τα οποία και θα παρουσιάσει αν χρειαστεί.

Ως προς τη χρονικό εύρος των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στο χρονικό περίγραμμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

--------------

ΓΣΕΕ: Η κοινωνία απέναντι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση


Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες - πολίτες (80%), θεωρούν ότι η αύξηση των εισφορών θα έχει επίδραση στην ανασφάλιστη εργασία. Επίσης, με ακριβώς ίδιο ποσοστό (80%) οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη διαφωνία τους για το γεγονός ότι από την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που προωθείται επιβαρύνονται οι νέοι ασφαλισμένοι. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε έρευνα που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται δεν διασφαλίζει καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα. Σε ποσοστό από 65 – 76%, απαντούν αρνητικά στην κυβερνητική πρόταση, άνδρες (75%), γυναίκες (73%), εργαζόμενοι έως 44 ετών (76%), από 45 έως 64 ετών (75%) και άνω των 65 ετών (68%).

Σε επίπεδο κομματικής προέλευσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν αρνητικά στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε ποσοστό από 64 – 93%. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες - ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν διασφαλίζεται καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από την κυοφορούμενη μεταρρύθμιση σε ποσοστό 64%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΕΚ (67%), του ΠΑΣΟΚ (69%), της Χρυσής Αυγής (81%), της ΝΔ (83%), του ΚΚΕ (87%), των ΑΝΕΛ (89%) και του Ποταμιού (93%).

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η έρευνα, έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.