Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χάκερς απειλούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα


ΕΥΠ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συναγερμό.

Ένα θρίλερ με επίκεντρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες, καθώς χάκερς απειλούν με επίθεση.

Οι χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τα συστήματα των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που έχει σημάνει γενικό συναγερμό.

Σε ετοιμότητα για να αποκρούσει ενδεχόμενη επίθεση χάκερς στα συστήματά της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα συσκέψεις μεταξύ της κεντρικής τράπεζας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, μέσω των οποίων καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης.

-------------

Δείτε πως γίνεται η επίθεση στους servers των Ελληνικών τραπεζών


Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) σαν και αυτες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις Ελληνικές τράπεζες ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες

Αν και ο όρος αφορά κυρίως δικτυακές υπηρεσίες, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές αλλά αναφέρεται και σε άλλα πεδία όπως ο μικροεπεξεργαστής (CPU) όπου μία αντίστοιχη επίθεση καταναλώνει τους πόρους του μικροεπεξεργαστή.

Μέθοδοι επίθεσης

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης. Η μία είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί και η άλλη είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης

Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack)

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Τέτοιου τύπου επιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αχρηστεύσουν την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος θα σας αποστέλλει γράμματα γεμίζοντας το γραμματοκιβώτιό σας και απαγορεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την παραλαβή της αλληλογραφίας από αυτούς που περιμένετε







Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.