Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Στο εσωτερικό μιας χρονοκάψουλας του 1940


Θα ανοίξει το έτος 8113!

Είναι γνωστή ως Κρύπτη του Πολιτισμού (Crypt of Civilization) και αφορά σε ένα αεροστεγές, ασφαλισμένο δωμάτιο στο πανεπιστήμιο Oglethorpe, στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, το οποίο περιέχει μια πληθώρα αντικειμένων από λογοτεχνικά έργα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που δεν πρέπει να ανοιχτεί πριν το έτος 8113.

Το δωμάτιο, κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1937 και 1940, και είναι και επίσημα, η πιο αναγνωρισμένη χρονοκάψουλα-ένας όρος που ανακαλύφθηκε όταν ένα περίπτερο της Παγκόσμιας Έκθεσης της Νέας Υόρκης αντέγραψε την ιδέα του πανεπιστημίου το 1939 προκειμένου να θάψουν και να διατηρήσουν αντικείμενα για τις μελλοντικές γενιές. Τότε, δόθηκε και ο όρος χρονοκάψουλα (Time Capsule).

Η κρύπτη, ήταν το πνευματικό παιδί του Thornwell Jacobs, ο οποίος έγινε πρόεδρος του πανεπιστημίου Oglethorpe, επί τρεις δεκαετίες το 1915 και που σήμερα αποκαλείται ως «ο πατέρας της σύγχρονης χροοκάψουλας». Το 1920, οι πυραμίδες της Αιγύπτου και ο τάφος του Τουταγχαμόν, ανοίχτηκαν για πρώτη φορά αλλά ο Thornwell ήταν μάλλον αμήχανος λόγω της έλλειψης ιστορικών στοιχείων από τον αρχαίο πολιτισμό. Γιατί σφραγίστηκε για πάνω από 6000 χρόνια και γιατί το έτος 8113;

Ο Thornwell, εμπνευσμένος από τις κατακόμβες της Αιγύπτου, πρόσεξε ότι η αρχή του αιγυπτιακού ημερολογίου, η πρώτη γνωστή ημερομηνία στην καταγεγραμμένη ιστορία, ήταν το 4.241 π.Χ., κάτι που σημαίνει ότι όταν έφτιαχνε την Κρύπτη, είχαν περάσει 6.177 χρόνια. Και έτσι, οι μελλοντικοί κάτοικοι του πλανήτη μας (ή οι επισκέπτες του) θα ανοίξουν την Κρύπτη το 8.113 μ.Χ. (6.177 χρόνια μετά) και θα μπορέσουν να δουν πως ήταν ο πολιτισμός σε εκείνη τη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας.

Το δωμάτιο της κρύπτης, έχει μήκος 6 μέτρα και ύψος 3 μέτρα και 3 μέτρα πλάτος-πρόκειται το μέγεθος της πισίνας του πανεπιστημίου όπου ο αέρας αντικαταστάθηκε από αδρανή αέρια και η πόρτα σφραγίστηκε με ανοξείδωτο χάλυβα.
Το περιεχόμενο της Κρύπτης

Εντός της κρύπτης, υπάρχουν πάνω από 640.000 σελίδες μικροφίλμ με υλικό, όπως το Κοράνι, έργα του Σέξπιρ και το σενάριο του «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Υπάρχει μια συσκευή που σχεδιάστηκε ώστε να διδάξει Αγγλικά (σε περίπτωση που είναι νεκρή γλώσσα τότε) σε αυτούς που θα βρουν την Κρύπτη. Αλλά υπάρχουν επίσης και μερικά πολύ παράξενα αντικείμενα:
1 ζευγάρι γυναικείες κάλτσες
1 σετ τεχνητά νύχια
1 σετ ψεύτικες βλεφαρίδες
1 τράπουλα
1 έντυπο για τον γυναικείο μαστό
1 γυάλινο στήριγμα βιβλίων (το κεφάλι ενός κοριτσιού)
1 πλαστικό πουλί
1 πλαστικό τασάκι
1 δοχείο μπύρας
1 καθρεφτάκι για μακιγιάζ με φως
1 πίπα τσιγάρων
1 μοντέλο κλιματιστικού
1 ηλεκτρική τοστιέρα
1 γυναικείο μανεκέν (ανδρείκελο) σε γυάλινη προθήκη
1 ανδρικό μανεκέν (ανδρείκελο) σε γυάλινη προθήκη
1 μαύρη κούκλα
1 πλαστικό φλάουτο
1 Ντόναλντ Ντακ
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.