Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τα 7 σημεία της προσφυγής του Μυκονιάτη επιχειρηματία στο ΣτΕ για τον ΦΠΑ


Τους επτά λόγους για την Αίτησης Ακύρωσης κατά της κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου αναπτύσσει σε ένα 12σελιδο δικόγραφο ο επιχειρηματίας της Μυκόνου που προσέφυγε στο ΣτΕ.

Οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέθεσαν χθες κατ’ εντολή και για λογαριασμό του πελάτη τους Ελευθέριου Σικινιώτη, επιχειρηματία Μυκόνου, Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών που προβλέπει σταδιακή κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Στο 12σελιδο δικόγραφο της Αίτησης Ακύρωσης αναπτύσσονται επτά λόγοι για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης :

1ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης ως εκδοθείσης επί τη βάσει νομοθετικής διατάξεως που αντίκειται στο άρθρο 78 παρ. 4 του Συντάγματος.

2ος λόγος ακύρωσης: Παράβαση της αρχής της νομιμότητας - Έλλειψη εξουσιοδοτικής διατάξεως προς έκδοση της προσβαλλομένης.

3ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης ως εκδοθείσης επί τη βάσει νομοθετικής διατάξεως που αντίκειται στα άρθρα 106 παρ. 1 και 101 παρ. 4 του Συντάγματος.

4ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης ως εκδοθείσης επί τη βάσει νομοθετικής διατάξεως που αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 5 και 78 παρ. 1 του Συντάγματος.

5ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης ως στηριζομένης σε νομοθετική διάταξη που αντίκειται στις συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

6ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης λόγω ανυπαρξίας αιτιολογίας ως προς την από 1.10.2015 κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., ειδικώς για αυτά τα έξι (6) νησιά.

7ος λόγος ακύρωσης: Παρανομία της προσβαλλομένης ελλείψει συμφωνίας της παραγράφου 3 της υποπαραγράφου Δ.2 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του Ν. 4336/2015 με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ που αφορά το κοινό σύστημα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου είτε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, είτε στο 2ο Τμήμα με 7μελή σύνθεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.