Την ψήφισαν ως την καλύτερη χώρα για να ζουν και να εργάζονται.
Τα εκπατρισμένα στελέχη ψηφίζουν τη Σιγκαπούρη ως την καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κανείς. Ειδικότερα, η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της έρευνας «Expat Explorer» της HSBC, η οποία αναδεικνύει τους κορυφαίους προορισμούς για τα εκπατρισμένα στελέχη. Τα εκπατρισμένα στελέχη επαινούν τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, τους ελκυστικούς μισθούς και το εξαιρετικό επίπεδο ζωής στη συγκεκριμένη χώρα.
Το 28% των εκπατρισμένων στελεχών στη Σιγκαπούρη κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται, μόλις στο 13%.
Το 59% των ερωτώμενων υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι μια περιοχή κατάλληλη για επαγγελματική ανέλιξη, ενώ το 79% νιώθουν αισιόδοξοι για την οικονομία της Σιγκαπούρης. Το 67% των εκπατρισμένων στελεχών υποστηρίζουν ότι η Σιγκαπούρη προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτή που είχαν στη χώρα τους και το 65% των γονιών θεωρούν ότι η υγεία και η ευεξία των παιδιών τους έχει βελτιωθεί από τότε που μετακόμισαν στη χώρα.
Η έρευνα «Expat Explorer» πραγματοποιείται από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της HSBC. Οι 21.950 συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις διαφορετικές πτυχές της ζωής στο εξωτερικό όπως οι επαγγελματικές ευκαιρίες, η ποιότητα ζωής και η ευκολία προσαρμογής των συντρόφων και των παιδιών τους.
Οι κορυφαίοι 10 προορισμοί για τα εκπατρισμένα στελέχη είναι:
1. Σιγκαπούρη
2. Νέα Ζηλανδία
3. Σουηδία
4. Μπαχρέιν
5. Γερμανία
6. Καναδάς
7. Αυστραλία
8. Ταϊβάν
9. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
10. Ελβετία
Η έρευνα Expat Explorer αποκαλύπτει ότι τα εκπατρισμένα στελέχη δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις οικονομικές απολαβές. Η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και νέων προκλήσεων είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τα στελέχη μετακινούνται στο εξωτερικό. Το 37% των εκπατρισμένων στελεχών υποστηρίζουν ότι αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μετανάστευσαν, ενώ μόνο το 26% των ερωτώμενων απάντησαν ότι μετακινήθηκαν αποκλειστικά για να βελτιώσουν τις εργασιακές τους προοπτικές. Στην πραγματικότητα, το 61% των εκπατρισμένων στελεχών δεν έχει επωφεληθεί από αύξηση μισθού από τότε που μετακινήθηκε.
Τα εκπατρισμένα στελέχη επιθυμούν να ζήσουν όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούν κατά τη διαμονή τους στο εξωτερικό και μόνο το 11% υποστηρίζει ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με την τοπική κουλτούρα της χώρας στην οποία διαμένει. Οι προορισμοί στους οποίους τα εκπατρισμένα στελέχη μετακομίζουν, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους είναι η Νέα Ζηλανδία (71%), η Ισπανία (61%) και η Πορτογαλία (56%).
Η συντριπτική πλειονότητα των εκπατρισμένων, οι οποίοι ζουν στα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα της Σιγκαπούρης, του Ντουμπάι, του Χονγκ Κονγκ ή του Λονδίνου συμφωνούν ότι αυτές είναι καλές περιοχές για να ξεκινήσει κανείς μια νέα επιχείρηση (87%, 86%, 85% και 85% αντίστοιχα). Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο που άγγιξε τα 56%.
Η αισιοδοξία για την τοπική οικονομία αποτελεί έναν ακόμη λόγο γιατί τα συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα ταιριάζουν στο «επιχειρηματικό πνεύμα»: το 78% των εκπατρισμένων στη Σιγκαπούρη και το 60% στο Χονγκ Κονγκ νιώθουν αισιόδοξοι για την τοπική οικονομία. Εκτός από τους υψηλούς μισθούς και τις προοπτικές της οικονομίας, τα εκπατρισμένα στελέχη που ζουν στη Μέση Ανατολή απολαμβάνουν ασύγκριτα καλύτερα πακέτα παροχών. Οι παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (70% των εκπατρισμένων στελεχών στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή επωφελούνται από αυτές), η επιδότηση των ετήσιων εισιτηρίων προς τη χώρα καταγωγής τους (67%) και η επιδότηση του κόστους διαμονής (60%) συμπεριλαμβάνονται πιο συχνά στα συμβόλαια των εκπατρισμένων στελεχών στη συγκεκριμένη περιοχή σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Για παράδειγμα, στο Ομάν παρέχονται αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδια στην πατρίδα τους στο 80% των εκπατρισμένων στελεχών, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος αγγίζει μόλις το 33%. Στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το 75% και το 55% των εκπατρισμένων στελεχών αντίστοιχα λαμβάνουν επιδότηση για τη διαμονή τους (μόλις 33% παγκοσμίως).
Οι κορυφαίες χώρες για να ζει κανείς από άποψη οικονομική, εμπειρίας και οικογενειακής ζωής είναι οι εξής:
Οικονομικές απολαβές Εμπειρία Οικογενειακή ζωή
1. Ελβετία 1. Νέα Ζηλανδία 1. Σουηδία
2. Σιγκαπούρη 2. Ισπανία 2. Νέα Ζηλανδία
3. Γερμανία 3. Σιγκαπούρη 3. Σιγκαπούρη
4. Ην.Αραβικά Εμιράτα 4. Αυστραλία 4. Ισπανία
5. Κατάρ 5. Ταιβάν 5. Γερμανία
Το ερωτηματολόγιο της έρευνας Expat Explorer συμπληρώθηκε διαδικτυακά από 21.950 εκπατρισμένα στελέχη από 198 χώρες τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2015.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.