Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Προκαταρκτική εξέταση για Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης


Αναφορά-καταγγελία γιατρού.

Από «κόσκινο» περνάει ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ) που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ύστερα από αναφορά γιατρού - ελεγκτή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος καταγγέλλει το Κέντρο ότι έχει «στήσει» καθεστώς «παρανομίας» και «αυθαιρεσίας», με επίκεντρο τη νοσηλεία των ασφαλισμένων.

Ήδη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανώτερος εισαγγελέας έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθεί διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος 10ετίας στο καταγγελλόμενο Κέντρο. Μάλιστα, ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε τρία ακόμη ΚΑΑ, τα δύο από τα οποία βρίσκονται στην ίδια περιοχή (ανατ. Θεσσαλονίκη) και το τρίτο στη Χαλκιδική. Κατά την προκαταρκτική εξέταση θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Στην επώνυμη αναφορά του ο γιατρός - ελεγκτής, εκ των παλαιότερων -σύμφωνα με τον ίδιο- του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα, υπογραμμίζει ότι «ο χώρος της αποκατάστασης ''νοσεί'' και βασική αιτία είναι το ακριβό ημερήσιο νοσήλιο των 150 ευρώ». Όπως αναφέρει ο ίδιος, τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει τον έλεγχο τεσσάρων ΚΑΑ (τα οποία κατονομάζει), από τα οποία την «πρωτοπορία και τη διαχρονικότητα της παραβατικότητας» την έχει συγκεκριμένο Κέντρο (που κατονομάζει).

«Με τις πράξεις του (το παραπάνω Κέντρο) καταφέρνει να παίρνει ''μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα'' του χώρου της αποθεραπείας, αλλά και με το μόνιμο καθεστώς ''παραβατικότητας'' και ''παρανομίας'' που έχει εγκαθιδρύσει, έχει διαμορφώσει συμπεριφορά που είναι αυθαίρετη, προκλητική και υβριστική έναντι της υπηρεσίας που την χρηματοδοτεί» τονίζει ο γιατρός, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, αφήνει αιχμές για «συγκάλυψη» σε βάρος του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), τονίζοντας ότι «δυστυχώς το μέγεθος της αυθαιρεσίας και παραβατικότητάς του δε θα ήταν τεράστιο αν η υπηρεσία δεν ''κώφευε'' ή τουλάχιστον αν δεν ''αδιαφορούσε''». Για την υπόθεση, ο καταγγέλλων έχει στείλει επτά σχετικές αναφορές στην υπηρεσία του από 5μήνου περίπου, όμως, όπως αναφέρει, δεν έχει γίνει οτιδήποτε.

«Τα γεγονότα -επισημαίνει- αφορούν εντελώς αυθαίρετες και παράνομες χρεώσεις νοσηλείας ασφαλισμένων που διαρκούν πολλούς μήνες και είναι πέρα και έξω από κάθε σύμβαση και κανονισμό νοσηλείας. Η διαπίστωση του προβλήματος έγινε το Νοέμβριο του 2014 και είναι απροσδιόριστο το βάθος του χρόνου της αρχής».

Η αναφορά του προς τον εισαγγελέα κλείνει με τον εξής τρόπο: «Ενδεικτικά αναφέρω ως παράδειγμα ότι στην κατάσταση του Φεβρουαρίου 2015, μόνο 4 ασθενείς είχαν 529 ημέρες αυθαίρετης και παράνομης νοσηλείας με ημερήσιο νοσήλιο 150 ευρώ. Στο ''παράπτωμα'' αυτό είναι ''ντροπή και αίσχος'' να συμμετέχουν αυτοί που έχουν ορκιστεί για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό. Παρακαλώ σταματήστε αυτό το ''πανηγύρι''. Το τεράστιο μέγεθος δεν επιτρέπει τη σιωπή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.