Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αξιαγάπητα ζώα σε παντελώς λάθος χρώματα!


Η φαντασία της Φύσης που κάποιοι είπαν γενετική ανωμαλία…

Τα ζώα ενός τόπου βγαίνουν συνήθως σε ένα χρώμα, αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας προσαρμογής στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός τους.

Το να ξεχωρίζεις από το φόντο ή να είσαι εντελώς διαφορετικός από τους ομοίους σου προσυπογράφει συχνά σε όρους Φύσης τη θανατική σου καταδίκη.

Τι να πεις, η Φύση έχει τις ιδιοτροπίες της, γι’ αυτό και καταλήγουμε να έχουμε ζώα σαν κι αυτά…

Λευκός γορίλας



Κανείς δεν θα περίμενε τη λέξη «Χιονάτη» δίπλα από έναν γορίλα και είναι και πάλι το καπρίτσιο της Φύσης που μας αναγκάζει σε τέτοιους άπαιχτους συνδυασμούς. Ο λευκός γορίλας είναι πράγματι γεγονός και είναι υπέροχος όπως κι αν τον δεις…

Ροζ δελφίνι



Την ώρα που τα δελφίνια είναι γνωστά για πάρα πολλά πράγματα, το χρώμα τους δεν ήταν ένα από αυτά, εκτός κι αν μιλάμε φυσικά για τα δελφίνια του Αμαζονίου, τα οποία βγαίνουν αποκλειστικά σε ροζ. Η Φύση σε μεγάλα κέφια…

Μοβ σκίουρος



Τα αξιαγάπητα σκιουράκια βγαίνουν συνήθως σε δύο χρώματα, γκρι και κοκκινωπό, αν και έχουν αναφερθεί συχνά-πυκνά περιπτώσεις με σκίουρους που έχουν μεταμορφωθεί σε μοβ! Κανείς δεν ξέρει τον λόγο, μιας και η επιστήμη είναι απασχολημένη με άλλα, αφήνοντας το μυστήριο στην ησυχία του…

Δίχρωμος αστακός



Οι αστακοί βγαίνουν πράγματι σε πάρα πολλά χρώματα (πράσινοι, πορφυροί, ακόμα και μπλε!), εκτός από το κόκκινο που τους έχουμε συνηθίσει, μιας και αυτή είναι η απόχρωση που αποκτούν μέσα στα μαγειρικά σκεύη του ανθρώπου. Ο συγκεκριμένος δίχρωμος αστακός είναι σαν να ρίχνεις τα γενετικά ζάρια με πιθανότητα 1 προς 50 εκατομμύρια και να κερδίζεις! Κάτι που του έσωσε τελικά τη ζωή, παρά το γεγονός ότι μοιάζει μισοβρασμένος…

Γάτα-χίμαιρα



Το γατάκι Αφροδίτη έγινε παγκόσμια διασημότητα όταν μάγεψε το ίντερνετ το 2013. Γιατί είναι άλλο να είσαι δίχρωμος αστακός και άλλο γάτα-Ιανός, με διαφορετικό μάλιστα χρώμα οφθαλμών. Πώς να της αντισταθεί το διαδίκτυο με την παροιμιώδη του αγάπη για τα γατάκια; Αποτέλεσμα του σπάνιου γενετικού φαινόμενου που ονομάσαμε «χιμαιρισμός» (συνύπαρξη κυττάρων σε έναν ιστό ή οργανισμό, τα οποία είναι γενετικά και ανοσολογικά διαφορετικά), η Venus παραμένει μοναδική στην κατηγορία της…

Μαύρη τίγρης



Τι είναι πιο σπάνιο από τη λευκή τίγρη; Μα η μαύρη φυσικά, αποτέλεσμα γενετικής ανωμαλίας που παραμένει ένα από τα σπανιότερα ζώα της υφηλίου. Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι η μαύρη τίγρης είναι συχνά αποτέλεσμα της ένωσης δύο λευκών τίγρεων, κάτι που αποδεικνύει ότι η Φύση έχει χιούμορ…

Χρυσόψαρο-φάντασμα



Την ώρα που τα χρυσόψαρα έλκουν το όνομά τους από το χρώμα του σώματός τους(!), δεν είναι ασυνήθιστο να αλλάζουν χρώμα στο διάβα της ζωής τους και χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο λόγο. Η αλλαγή αυτή κυμαίνεται από μια απλή εξασθένιση του έντονου πορτοκαλί τους μέχρι και την οριστική απώλεια του χρώματός τους, όταν και μετατρέπονται σε χρυσόψαρα-φαντάσματα!

Περιστέρι-ουράνιο τόξο



Αυτό είναι αποτέλεσμα αμφιλεγόμενης ανθρώπινης παρέμβασης: καλλιτέχνης της Βενετίας αποφάσισε να αλλάξει τις προσλαμβάνουσές μας για τα περιστέρια και τα έκανε πολύχρωμα, μπας και τα αγαπήσει λέει ο άνθρωπος. Τα κακόμοιρα περιστέρια δεν τα ρώτησε κανείς φανταζόμαστε…

Λευκό κοράκι



Πώς το έλεγε ο ποιητής Φανφάρας με τα μαύρα κοράκια και τα άσπρα κοράκια; Φαίνεται ότι κάτι ήξερε ο άνθρωπος! Κι έτσι πλάι στον κακό οιωνό του μαύρου κόρακα φιγουράρουν συχνά-πυκνά τα «αθώα» λευκά κοράκια, αν και τα βρίσκουμε συνήθως υποσιτισμένα και κακοποιημένα από τα μαύρα, καθώς κανείς δεν φαίνεται να τα θέλει στη φωλιά του…

Αρίγωτη ζέβρα



Η ζέβρα είναι γνωστή κυρίως για ένα της χαρακτηριστικό: τις ρίγες! Ζέβρα χωρίς ρίγες δεν θα ήταν λοιπόν απλά-απλά άλογο; Όχι βέβαια, παραμένει ζέβρα και είναι μάλιστα και σπάνια. Θαυμάστε τη!

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.