Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά του τσαγιού


Μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Όσοι δεν έχετε εντάξει ακόμη το τσάι στη ζωή σας και παραμένετε πιστοί μόνο στον καφέ, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.

Κι αυτό γιατί το τσάι μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από αιτίες που δε σχετίζονται με την καρδιά σε ποσοστό έως και 25%.

Τα οφέλη του τσαγιού οφείλονται κυρίως στα φλαβονοειδή που περιέχει, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς.

«Αν έπρεπε να επιλέξει κανείς ανάμεσα στο τσάι και τον καφέ, τότε η απάντηση είναι τσάι» ανέφερε στη Daily Mail ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Nicolas Danchin.

Στην έρευνα που διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι το Δεκέμβρη του 2008, συμμετείχαν 131.401 άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 95 ετών, με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.

Κατά το διάστημα αυτό σημειώθηκαν 95 θάνατοι από καρδιαγγειακές ασθένειες και 632 από άλλες αιτίες.

«Όσοι κατανάλωναν τσάι εμφάνισαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, συγκριτικά με εκείνους που δεν προτιμούσαν αυτό το ρόφημα» εξήγησε ο καθηγητής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι η κατανάλωση τσαγιού μείωνε τον κίνδυνο θανάτου από άλλες αιτίες, που δε σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς, σε ποσοστό 25% σε αυτούς που έπιναν τσάι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.