Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι τις 31/1 οι εγγραφές στο σεμινάριο «Διπλής καριέρας»


Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών», το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις και απευθύνεται σε εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές, θέλοντας να τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους ζωή.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:00, στο www.dualathletescareer.gr. Τα μαθήματα είναι δωρεάν, ενώ η επιτυχής παρακολούθηση του Προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσεων και Δεξιοτήτων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος.

- Επίκαιρο, διότι υπάρχει η ανάγκη όπως αυτή διαμορφώνεται από τις Ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-τριών.

- Καινοτομικό, αφού αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που αποτυπώνει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σημερινών αθλητών και συλλέγει εμπειρία και γνώση παλαιών και εν ενεργεία αθλητών με πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

- Ευέλικτο, διότι πραγματοποιείται με την εξ αποστάσεως μέθοδο χρησιμοποιώντας πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (5 ώρες δια ζώσης (προαιρετικό), 45 ώρες σύγχρονης και 50 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης). Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει δύο βασικές κατευθύνσεις: 1. Αθλητικές Επιστήμες και, 2. Επιχειρηματικότητα.

- Προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του εκπαιδευομένου, διότι βασίζεται σε ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα, στο οποίο ο εκπαιδευόμενος έχει να επιλέξει 5 θεματικές Eνότητες της αρεσκείας του, ανάμεσα σε 18 προσφερόμενες, άρα το Πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε συμμετέχοντα. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη μέσω του συστήματος e-coaching / e- mentoring το οποίο δημιουργεί και εκπαιδευτικά σενάρια. Η συμβουλευτική υποστήριξη διαρκεί έως και 50 ώρες.

- Η διδασκαλία του Προγράμματος γίνεται από καθηγητές πανεπιστημίου, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες σε συνεργασία με την ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).

- Θα εκπονηθεί εκπαιδευτικό υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.