Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Φάλαινες περικύκλωσαν σκάφος


Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που δύο λάτρεις της άγριας φύσης είχαν μια στενή επαφή με έξι φάλαινες, με τα θηλαστικά να έχουν περικυκλώσει το μικρό σκάφος τους.

Ο Svein Aasjord και ο Trond Ivarsøy έπλεαν σε ένα φιόρδ κοντά στην Kvaløya ή «νησί φάλαινα», στη Νορβηγία όταν είδαν αρκετές φάλαινες σε απόσταση.

Τα θηλαστικά που τρέφονται με τη ρέγκα που βρίσκεται στους κόλπους των φιόρδ.

Ο Svein και ο Trond έκλεισαν την μηχανή του σκάφους, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ακοή των φαλαινών, αλλά εκείνες νοιάζονταν για το φαγητό τους, Έτσι, όταν η ρέγκα προσπάθησε να κολυμπήσει μακριά οι φάλαινες ακολούθησαν.

Το εκπληκτικό βίντεο δείχνει το ψάρι να εκσφενδονίζεται έξω από το νερό για να προσπαθήσει να ξεφύγει από τα σαγόνια των θηλαστικών.

Αλλά οι φάλαινες κολυμπούν γρήγορα κάτω από το σκάφος, όπως δείχνει το βίντεο που κατάφεραν τα τραβήξουν ο Svein και ο Trond, πριν βγουν στην επιφάνεια του νερού ακριβώς δίπλα στο σκάφος, γεμίζοντας τη θάλασσα με φυσαλίδες.

Οι δύο φίλοι είπαν πως είχαν μείνει ακίνητοι μέσα στο σκάφος, που κουνιόταν από τις κινήσεις των μεγάλων θηλαστικών, και δεν φοβήθηκαν, λόγω της εμπειρίας τους.

«Ένιωσα πολύ αυτοπεποίθηση στη συνέχεια, οι φάλαινες έχουν πολύ περισσότερο έλεγχο από ό, τι είχα σκεφτεί," είπε ο Svein. "Αλλά μου πήρε χρόνο πριν ο σφυγμός μου επανέλθει κανονικά και πάλι."

Κανονικά οι φάλαινες απλά περνούν από τη Νορβηγία στο ταξίδι τους για σίτιση το χειμώνα. Αλλά τα τελευταία χρόνια ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε φιόρδ της χώρας, σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Fredrik Broms.

Ο ίδιος λέει πως δεν έχει καμία ιδέα γιατί οι φάλαινες έχουν αλλάξει τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες. "Έχουμε προσπαθήσει να επισυνάψουμε δορυφορικά ετικέτες πάνω τους, αλλά πέφτουν μετά από λίγες ημέρες», είπε. "Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τις φάλαινες."

Βρέθηκαν σε ωκεανούς και θάλασσες, σε όλο τον κόσμο, φάλαινες, που συνήθως μεταναστεύουν μέχρι 25.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο.

Οι μεγάπτερες φάλαινες τρέφονται μόνο το καλοκαίρι, σε πολικά ύδατα, και μεταναστεύουν σε τροπικά και υποτροπικά νερά για να αναπαραχθούν και να γεννήσουν το χειμώνα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.