Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το μέγεθος του στήθους επηρεάζει την ψυχική υγεία


Τι έδειξαν έρευνες που έγιναν σε έφηβες και γυναίκες 12 έως 21 ετών.
Μια ομάδα γιατρών από τις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι οι έφηβες που έχουν διαφορετικό μέγεθος μαστών ή που το στήθος τους είναι πολύ μεγάλο θα έπρεπε να τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρούν σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση, καθώς το μέγεθος του στήθους τους μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι τα κορίτσια που έχουν ασύμμετρους μαστούς έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και μικρότερη συναισθηματική ευημερία, ενώ μπορεί να αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα και να δυσκολεύονται στις κοινωνικές συναναστροφές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία είναι το ίδιο καταστροφική και για τα κορίτσια με σχετικά μικρές διαφοροποιήσεις στο μέγεθος των μαστών, αλλά και εκείνα που έχουν πιο εμφανείς διαφορές στο στήθος τους.

Στην πρώτη έρευνα του είδους της, οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιδράσεις στην ψυχική υγεία εξαιτίας του μεγέθους των μαστών και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις είναι ίδιες και για τις έφηβες που υποφέρουν από μακρομαστία –μια κατάσταση που προκαλεί ασυνήθιστα μεγάλους μαστούς.

Η ομάδα των γιατρών από το παιδιατρικό νοσοκομείο της Βοστόνης αναφέρει, ότι οι πρώιμες ιατρικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του σωματικού βάρους, οι συμβουλευτικές συνεδρίες, ακόμη και οι χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του ασύμμετρου στήθους τους.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι οι ασθενείς που υποφέρουν από ασυμμετρία στο στήθος έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και συναισθηματική ευημερία» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Brian Labow, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα 59 γυναικών, ηλικίας από 12 έως 21 ετών, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικές διαφορές στο μέγεθος των μαστών τους, τουλάχιστον κατά ένα νούμερο στηθόδεσμου.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε διάφορα τεστ, για να διαπιστώσουν πόσο καλά λειτουργούσαν οι συμμετέχουσες ψυχολογικά και κοινωνικά και να αξιολογήσουν την ποιότητα της ζωής τους που σχετίζεται με προβλήματα υγείας.

Παρόμοια τεστ διεξήχθησαν και με μια ομάδα κοριτσιών, τα οποία δεν είχαν ασυμμετρία στους μαστούς, καθώς και με άλλες έφηβες, οι οποίες εμφάνιζαν μακρομαστία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι πολλά θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και ευημερία επηρεάζονταν από το μέγεθος των μαστών τους (σε σχέση με εκείνα που είχαν «φυσιολογικό» στήθος).

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Plastic and Reconstructive Surgery.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.