Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η συνομιλία με τα βρέφη βοηθά στην ανάπτυξή τους


Επιταχύνονται οι γλωσσικές ικανότητες των μωρών.

Μπορεί να μη λέτε… τίποτα, όμως αυτές οι συνομιλίες με το μωρό μας βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξή του και το βοηθούν να ξεκινήσει να μιλά πιο γρήγορα.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ βρήκαν, ότι οι νέες μανάδες που ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στην προσπάθεια των μωρών τους να… πουν δυο κουβέντες –κι ας είναι άναρθρες κραυγές- βοηθούν ουσιαστικά στην επιτάχυνση της γλωσσικής ανάπτυξής τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γονική ανατροφοδότηση είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία, η οποία επιτρέπει την αμοιβαία «συνομιλία» μεταξύ των μητέρων και των παιδιών τους.

Ακόμη, ενισχύει την ικανότητα των μωρών να επικοινωνούν, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι μαμάδες δεν ανταποκρίνονται με την ίδια προσοχή στην προσπάθεια των παιδιών τους να μιλήσουν.

Μια νέα μελέτη από αμερικανούς ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, χρησιμεύει ως απόδειξη, ότι η συνομιλία με τα βρέφη σε πολύ μικρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους.

Μια έρευνα αμερικανών και πάλι επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζει ότι η έκθεση των μωρών σε καθαρούς φωνητικούς ήχους από τη γέννησή τους, τα βοηθά να διακρίνουν τη γλώσσα από τους υπόλοιπους θορύβους.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι τα μωρά από τους 7 πρώτους μήνες της ζωής τους ακόμη μπορούν να διαχωρίσουν τις φωνές από άλλους θορύβους, ακόμη κι όταν δε μπορούν να δουν το άτομο που μιλάει.

Ανακάλυψαν ακόμη, ότι μέχρι την ηλικία των 11 μηνών –προτού δηλαδή αρχίσουν να μιλάνε από μόνα τους- τα παιδιά έχουν ήδη μάθει να ξεχωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα από τις υπόλοιπες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.