Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορίες με εικόνες για μαθητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Εργαστήριο για τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές τέχνες
.
Ένα πρωτότυπο εργαστήριο με τίτλο «Συλλαβίζοντας τη γλώσσα της εικόνας ή πώς να λέμε ιστορίες με εικόνες», διοργανώνει το νέο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τις 15 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου (από 17:00 έως 20:00).

Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο σκηνοθέτης Χρήστος Γόδας, απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 14-18 ετών και έχει στόχο να τους εισαγάγει στον κόσμο της δημιουργίας και ειδικότερα στον τομέα των οπτικοακουστικών τεχνών.

Τα παιδιά θα έλθουν σε επαφή με τις κινηματογραφικές ταινίες και την τηλεόραση, τα εικονομηνύματα και τα παιγνίδια (video games) και θα δουν πώς αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα. Ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τις τυχόν κλίσεις και τις δεξιότητές τους ως πιθανοί επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων συμπεριλαμβάνει τη συγγραφή ενός σεναρίου μικρού μήκους και την υλοποίησή του σε ταινία. Η συγγραφή του σεναρίου θα γίνει με την καθοδήγηση του εισηγητή, τα δε γυρίσματα στους υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος στις ώρες των μαθημάτων του προγράμματος.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, απαραίτητη είναι όμως είναι η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα στελεχώσουν τις θέσεις της παραγωγής, τόσο πίσω από την κάμερα όσο και μπροστά από αυτήν. Τα παιδιά που επιθυμούν να είναι και στις θέσεις μπροστά από την κάμερα, θα πρέπει να έχουν τη σχετική γραπτή άδεια του κηδεμόνα.

Ο Χρήστος Γόδας σπούδασε αρχικά σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή «Λ. Σταυράκου» και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Fine Arts) στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, με υποτροφίες από το ΙΚΥ και το Ίδρυμα Ωνάση. Έγραψε το σενάριο, έκανε την παραγωγή και σκηνοθέτησε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει στις ΗΠΑ, σε ιδιωτικά ΙΕΚ στην Ελλάδα, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου και στα θερινά μαθήματα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για παιδιά 14-17 ετών στα Αρσάκεια Σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.