Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ψημένα φιστίκια είναι χειρότερα για τις αλλεργίες


Λιγότερο αλλεργιογόνοι οι ωμοί ξηροί καρποί.

Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι λιγότερο αλλεργιογόνοι από ότι οι ψημένοι βρίσκει έρευνα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τάισαν ποντίκια ψημένα και στη συνέχεια ωμά φιστίκια και παρατήρησαν ότι η αλλεργική αντίδραση από μέρους τους ήταν πολύ εντονότερη όταν τα φιστίκια ήταν ψημένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες στα φιστίκια αφορούν το 1 στα 50 παιδιά και μπορούν να φτάσουν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ίσως εξηγούν και το γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ εντονότερες στη Δύση, όπου τα τρώμε κατά κανόνα ψημένα, ενώ στην Ανατολή, όπου καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά, είναι λιγότερες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσον αφορά στο ψήσιμο φταίει ότι δημιουργούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ώστε αλλάζει η σύσταση του φιστικιού με τέτοιον τρόπο που μπερδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.