Σε όλους τους τόνους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει πως η αξιολόγηση στο δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις και μισθολογικές κυρώσεις.
Η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης και συνεχίζει να αντιδρά, συγκεντρώνοντας υπογραφές, οι οποίες έχουν φτάσει τις 110.000.
Μέσα στην ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει έτοιμο το τελικό σχέδιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο, μετά τη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες
- Όσοι υπάλληλοι αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση και ενταχθούν στην κατηγορία του 15%, θα μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης, να αλλάζουν προσωρινά αντικείμενο, αλλά και να μετακινούνται εκούσια εντός υπηρεσίας ή σε διαφορετικό κλάδο.
- Αναμένεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν στον επιμερισμό ποσοστών σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων ακόμα και δήμων στο σύνολό τους - κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να αδικηθούν προσοντούχοι υπάλληλοι.
- Θα θεσπιστεί ένα σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων που θα συμβάλει στην εμπέδωση της νοοτροπίας της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Προγραμματίζονται οι 6.500 απολύσεις
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συγκέντρωση του αριθμού των 6.500 απολύσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού κάτι που δεν θεωρείται εφικτό να γίνει, καθώς είναι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης και έχει υπογραφεί και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πολύ δύσκολα θα συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων με τους επίορκους και όσους μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Πιθανότατα θα απομακρυνθούν, όσοι βρίσκονται στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απολύσεις και σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Πηγή: http://www.real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.