Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι πραγματικοί ήρωες με τα κολάν


Άντρες που δικαίωσαν το καυτό γυναικείο παντελόνι!

Ήταν τον Αύγουστο του 1769 όταν γεννήθηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος θα γινόταν κατόπιν γνωστός για πολλά πράγματα αλλά όχι για το κολάν του!

Κι ενώ έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες για τον Βοναπάρτη, η Ιστορία έχει κρατήσει περιέργως το στόμα της κλειστό για τα κολάν του, καθώς οι ιστορικοί τα θεώρησαν προφανώς ψιλοπράγματα για να ασχοληθούν με την αντρική μόδα της εποχής.

Καθώς λοιπόν πολλοί άντρες έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ανθρωπότητα μέσα στα κολλητά παντελόνια τους, είναι ώρα να αφιερώσουμε ένα θέμα στον ιδιαίτερο αυτό τύπο παντελονιού, που στις μέρες μας προσιδιάζει κυρίως στις κυρίες…

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι άντρες αυτοί προέρχονται από τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα και εθνικότητες, έχουν όλοι κάτι κοινό: τα κολάν τους! Κι έτσι, στα καλά και τα κακά της ζωής τους, είχαν πάντα κάτι να τους κρατά συντροφιά…

Lazare Carnot



Άλλος ένας πιστός εργάτης της Γαλλικής Επανάστασης, αν και σαφώς λιγότερο γνωστός από τα πρωτοπαλίκαρα της πολιτικής εξέγερσης που άλλαξε τον κόσμο, ο Carnot συστρατεύτηκε στην πολεμική προσπάθεια της Γαλλίας κατά της Αυστρίας και της Πρωσίας. Τα πήγε μάλιστα τόσο καλά στρατιωτικά που κέρδισε κατόπιν μια θέση στη νεοσύστατη Δημοκρατία ως ένα από τα πρώτα μέλη της. Και βέβαια δεν ήταν απλώς διαπρεπής πολιτικός και στρατιωτικός, αλλά ήξερε πώς να μοστράρει με χάρη τα κολάν του…

Λουδοβίκος ΙΣΤ’ της Γαλλίας



Ο βασιλιάς της Γαλλίας από το 1774-1792 προσπάθησε να φανεί λαοφιλής, γι’ αυτό και σύναψε διεθνή δάνεια αντί να φορολογήσει τους υπηκόους του. Αυτό τον ανάγκασε βέβαια να εφαρμόσει σαρωτικές δημοσιονομικές ρυθμίσεις, κάτι που έστρεψε τελικά τον λαό εναντίον του. Κι ενώ δεν κέρδισε σαφώς μια θέση στις καρδιές του γαλλικού έθνους, κέρδισε αναμφίβολα την εκτίμηση όλων για τον εντυπωσιακό τονισμό των μηρών του! Αν και ούτε αυτό μπόρεσε τελικά να τον σώσει από την εκτέλεσή του το 1793…

Jacques-Pierre Brissot



Δικηγόρος και δημοσιογράφος, ο Jacques Pierre Brissot ίδρυσε ουκ ολίγες ευρωπαϊκές εφημερίδες στον καιρό του. Ταγμένος ανθρωπιστής και σταυροφόρος κατά της δουλείας, ο ένθερμος υποστηρικτής της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι και στη φυλακή βρέθηκε για την καυστική του πένα και την αντικυβερνητική κριτική του. Ως μέλος μάλιστα της διπλωματικής αποστολής της Δημοκρατίας, έπαιξε κεφαλαιώδη ρόλο στον γαλλικό πόλεμο κατά της Αυστρίας, της Πρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Και βέβαια, παρά το τεράστιο σώμα έργου που άφησε και τη συνεισφορά του στα δημόσια πράγματα, ήταν τα κολάν του που γίνονταν συνεχώς πρωτοσέλιδα…

Ερρίκος Δ’ της Γαλλίας



Εστεμμένος βασιλιάς της Γαλλίας το 1594, ο προτεστάντης δελφίνος αναγκάστηκε να ασπαστεί τον καθολικισμό για να πάρει τον γαλλικό θρόνο. Κατόπιν βέβαια έμεινε γνωστός για τα πάμπολλα ειδύλλια, τις αμέτρητες ερωμένες και τα εξίσου αναρίθμητα εξώγαμα τέκνα του, καθώς το να μπαινοβγαίνει στα κολάν του ήταν φαίνεται πανεύκολο γι’ αυτόν…

Φρειδερίκος Ε’ της Βοημίας



Ο προτεστάντης ηγέτης έμελλε να έχει σύντομη βασιλεία: πήρε το παρατσούκλι «Βασιλιάς του Χειμώνα» από τη μόλις μία σεζόν που κυβέρνησε τη Βοημία! Πέθανε το 1620 την ώρα που μαχόταν με τους καθολικούς στη Μάχη του Λευκού Βουνού. Ο γερμανός πρίγκιπας της Χαϊδελβέργης έκανε το κολάν μόδα στις γερμανικές φυλές…

Φίλιππος Γ’ της Ισπανίας



Ο βασιλιάς της Ισπανίας από το 1598-1621 ήταν ένας εξαιρετικά βαρετός μονάρχης χωρίς διακρίσεις και στρατιωτικές δάφνες, με τη μόνη τιμή που κατάφερε να αποσπάσει να είναι αυτή της «παντελούς απουσίας κακίας». Του άρεσε βέβαια να κυνηγά πάνω στη σέλα, εκεί δηλαδή που τα κολλητά παντελόνια του έδειχναν μούρλια!

Ερρίκος Η’ της Αγγλίας



Ο βρετανός μονάρχης είχε έξι γυναίκες κρατώντας το μοτίβο της ζωής του απαράλλακτο: γάμος, διαζύγιο, αποκεφαλισμός κ.ο.κ. Παρά το γεγονός ότι επέκρινε την τέταρτη σύζυγό του για την εξωτερική της εμφάνιση, ούτε εκείνος ήταν κάνας κούκλος, έχοντας βέβαια την εξυπνάδα να αναγκάζει τους ζωγράφους που φιλοτεχνούσαν τα πορτρέτα του να τον κάνουν να δείχνει ωραίο. Δίνοντας φυσικά έμφαση στους καλοσμιλεμένους μηρούς του, που τονίζονταν υπέροχα από τα εξίσου μοναδικά κολάν του…

Γουσταύος Β’ Αδόλφος της Σουηδίας



Ήταν κατά τον Τριαντακονταετή Πόλεμο που ο προτεστάνης μονάρχης της Σουηδίας μέτρησε εμφατική νίκη κατά του ιμπεριαλισμού των καθολικών και έσωσε τη μέρα για τις προτεσταντικές δυνάμεις. Παρά τη νικηφόρα εκστρατεία του όμως, ο ίδιος σκοτώθηκε στη μάχη, λεκιάζοντας ταυτοχρόνως το καλοσιδερωμένο κολάν του. Παρά ταύτα, η πολεμική του πορεία τον μετέτρεψε σε μια από τις στρατιωτικές διάνοιες της εποχής του…

Φίλιππος Β’ της Ισπανίας



Μπορεί ο Φίλιππος Β’ να κράτησε το τιμόνι της χώρας στην περίοδο της μεγάλης ακμής της, συνέβαλε ωστόσο καθοριστικά στην παρακμή της όταν η ισπανική αρμάδα υπέφερε ταπεινωτική ήττα στη θάλασσα από τον βρετανικό στόλο. Όχι μόνο έχασε τα πλοία του, αλλά και περισσότερα από 10 εκατομμύρια δουκάτα! Κατόπιν αναγκάστηκε να δανειστεί τεράστια ποσά από ιταλούς τραπεζίτες, βυθίζοντας την Ισπανία στα χρέη και φέρνοντάς τη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και βέβαια, όσο κι αν δεν κατάφερε να κρατήσει τα πλοία και τη χώρα του στην επιφάνεια, με τα κολάν του δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα…

Ναπολέων Βοναπάρτης



Ο διαπρεπέστερος ήρωας με τα κολάν της ιστορίας μας, ο μεγάλος στρατηλάτης που άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό από τα κατακτητικά του κατορθώματα, ήταν ταυτοχρόνως ένας άνθρωπος αθεράπευτα ρομαντικός. Σφόδρα ερωτευμένος με την Ιωσηφίνα, της έγραφε τρυφερά ερωτικά γράμματα όντας στην εκστρατεία του. Με τέτοιο πάθος, είναι να απορείς πώς κατάφερε να κρατήσει τα κολάν του στη θέση τους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.