Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τυρί και υψηλή χοληστερίνη πάνε μαζί;


Η Ελλάδα φημίζεται για τα τυριά της. Πέρα από τη φέτα, υπάρχουν και πολλά άλλα τυριά που μας κάνουν υπερήφανους στο εξωτερικό. Αγαπημένο σνακ για πολλούς, το τυρί συνοδεύει κρασί, μπύρες και σαλάτες.

Τι γίνεται όμως με αυτούς που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη; Κατά πόσο μπορούν να το απολαύσουν χωρίς πρόβλημα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους διατροφολόγους, παράγοντες που αυξάνουν τη χοληστερίνη, είναι η ποσότητα που καταναλώνουμε και η περιεκτικότητα του τυριού σε λιπαρά. Κατά κανόνα, τα λευκά τυριά είναι πιο ελαφριά από τα κίτρινα. Τα άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη πρέπει να επιλέγουν λευκά ή κίτρινα τυριά με λιπαρά κάτω των 18%. Καλές περιπτώσεις είναι το ανθότυρο, τα τυριά τύπου cottage, το κατίκι κ.ά.

Να αναφέρουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στο εμπόριο τυριά με φυτικές στανόλες που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης, όπως προκύπτει από έρευνα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.