Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία


Λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.

Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας.

Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.

Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία.

Η μέτρια πιπεριά παρέχει το7% της συνολικής πρόσληψης βιταμίνης C της οποίας η περιεκτικότητα αυξάνεται με την ωρίμανση του λαχανικού.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά το μαγείρεμα, καθώς η αυξημένη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα θρεπτικά της συστατικά, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σε ωμή μορφή ή να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.