Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Πρώτο το Χάρβαρντ στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια


Στα πρώτα 10 πανεπιστήμια τα 8 είναι από τις ΗΠΑ.

Το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου είναι το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα λίστα που συνέταξε το κέντρο κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κόσμο (Center for World University Rankings)
Το Χάρβαρντ βρέθηκε στην κορυφή σε επτά από τα οκτώ κριτήρια, που προσμετρά το CWUR, συμπεριλαμβανομένων της ποιότητας εκπαίδευσης, της απασχόλησης των αποφοίτων, της επιρροής και του γενικότερου αντίκτυπου του.

Στο μόνο από τα κριτήρια που το Χάρβαρντ κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση ήταν αυτό που αφορούσε τις πατέντες, στο οποίο ξεχώρισε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2.000 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλον τον κόσμο και οκτώ από τα δέκα πρώτα βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Τις άλλες δύο θέσεις της πρώτης δεκάδας «πιάνουν» το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το CWUR έχει έδρα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρίζεται ότι είναι «ο μόνος οργανισμός που αξιολογεί πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλον τον κόσμο και μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των φοιτητών, καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ και την ποιότητα της έρευνάς τους, χωρίς να στηρίζεται σε έρευνες και υποβολές δεδομένων από τα ιδρύματα», αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Time.

Σύμφωνα με το CWUR τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι:

1. Χάρβαρντ

2. Στάνφορντ

3. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης

4. Κέμπριτζ

5. Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

6. Κολούμπια

7. Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ (Καλιφόρνια)

8. Πανεπιστήμιο του Σικάγο

9. Πρίνστον

10. Γέιλ

Την πρώτη 25αδα συμπληρώνουν το πανεπιστήμιο Κορνέλ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το πανεπιστήμιο του Τόκιο, της Πενσιλβάνια, της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το πανεπιστήμιο του Κιότο, της Νέας Υόρκης, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το Τζον Χόπκινς, το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, του Μίσιγκαν, της Ιερουσαλήμ, το Northwestern university, το πανεπιστήμιο της Σεούλ και το Ουισκόνσιν-Μάντισον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.