Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο κολοσσός του διαδικτύου σε νέες περιπέτειες


Γιατί η Google στρέφει τις προσπάθειές της εκτός του διαδικτύου.

Ο Astro Teller είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί τις προσπάθειες της Google να συνενώσει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο, καθώς είναι ο επικεφαλής του εργαστηριού Google X, όπου η εταιρεία αναπτύξει πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως είναι τα αυτόνομα οχήματα και τα «έξυπνα» γυαλιά.

Παρόλο που τα project αυτά μπορεί να ακούγονται περίεργα για μια εταιρεία-κολοσσό του διαδικτύου που είναι γνωστή για τις υπηρεσίες που παρέχει στον παγκόσμιο Ιστό, αποτελούν ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς για το μέλλον της εταιρείας, όπως αναφέρει η τεχνολογική ιστοσελίδα wired.com.

«Η Google ήδη ξεχειλίζει με απίστευτες δημιουργικές ομάδες που ήδη εργάζονται σε πολλά ριζικά θέματα λογισμικού», δήλωσε πρόσφατα ο Astro Teller σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο κοινό που έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που αφορούσε τη συνένωση λογισμικού και hardware, ο ίδιος δήλωσε: «Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Google να γίνει κάτι ριζικά διαφορετικό στο μέλλον, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν επικεντρωθούμε στο φυσικό κόσμο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Teller, η Google δεν θα έχει μεγάλη ανάμειξη εάν δεν ενδιαφερθεί να λύσει προβλήματα που οι κοινές εταιρείες του διαδικτύου δεν μπορούν. Όπως είπε, ένα λογισμικό δεν θα συμβάλει σε νέους τρόπους αποθήκευσης ενέργειας ώστε να μειωθεί η εξάρτηση μας από ορυκτά καύσιμα. «Εάν το λογισμικό είναι το μοναδικό εργαλείο στη φαρέτρα μας, δεν θα έχετε τις πιθανότητες με το μέρος σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ιδεών που πρεσβεύει ο Teller, είναι η εκτόξευση μεγάλων αερόστατων ηλίου στη Νέα Ζηλανδία τα οποία θα παρέχουν πρόσβαση στον Ιστό. Το να γίνουν τα αερόστατα λειτουργικά σημαίνει να τα κάνουμε «έξυπνα», εξήγησε ο ίδιος. Η Google δεν θα μπορούσε ποτέ να εκτοξεύσει αερόστατα τα οποία θα «κρεμόντουσαν» πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός σε σχέση με την ενέργεια που θα απαιτούνταν για να διατηρηθεί το αερόστατο σε ένα σημείο. Έτσι, η Google έκανε τα αερόστατα ικανά να «καταλαβαίνουν» τον καιρό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.