Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, η αλλαγή των γευστικών προτιμήσεων της εγκύου υφίσταται και μπορεί να οφείλεται:
• Σε ορμονικές αλλαγές, στις οποίες ο οργανισμός της γυναίκας προσπαθεί να προσαρμοστεί.
• Σε έλλειψη κάποιου θρεπτικού συστατικού, με αποτέλεσμα η επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ή γεύσεις να προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη αυτού.
• Σε ψυχολογικές ανάγκες της γυναίκας που διανύει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της ζωής της και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ψυχολογικές της μεταπτώσεις και ανασφάλειες προκαλώντας την προσοχή του συντρόφου της.
Οι λιγούρες της εγκυμοσύνης μπορούν να έχουν μια φυσιολογική βάση, αλλά σίγουρα δεν απειλείται η ζωή της μητέρας και του εμβρύου από την μη ικανοποίησή τους.
Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.