Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το ροδάκινο στη διατροφή και την υγεία μας


Ένα θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το ροδάκινο ανήκει στην οικογένεια των πυρηνόκαρπων φρούτων μαζί με τα κεράσια , τα βερίκοκα , τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια.

Από διατροφικής άποψης 1 ροδάκινο 150 περίπου γραμμαρίων αποδίδει περίπου 50 θερμίδες. Αποτελεί ένα ιδιαιτέρως θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μέτριο ροδάκινο μας προμηθεύει με το 6% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α , 15% σε βιταμίνη C και 2% σε βιταμίνη Ε , φυλλικό οξύ , μαγνήσιο , φώσφορο.

Τα οφέλη του για την υγεία πιστοποιούνται και ερευνητικά., καθώς συστατικά του έχουν κατά καιρούς συσχετιστεί με πρόληψη προβλημάτων όπως είναι το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά. Τα πυρηνόκαρπα φρούτα περιέχουν επίσης φαινολικές ενώσεις (ανθοκυανίνες, κατεχίνες κ.α), με σημαντική προστατευτική δράση για την καρδιά και τα αγγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.