Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το κόκκινο χρώμα στις τροφές συνδέεται με την υγεία και τη νεότητα


Έρευνες συσχετίζουν τις πολυφαινόλες με προστασία της καρδιάς.
Το κόκκινο χρώμα στα τρόφιμα και τα ροφήματα δεν είναι τυχαίο.

Τις περισσότερες φορές οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε φυσικές χρωστικές με υψηλή διατροφική αξία και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, τις λεγόμενες πολυφαινόλες. Τα συστατικά αυτά είναι φαινολικές ενώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς σχετίζονται με φυσική προστασία του οργανισμού μας σε πολλαπλό επίπεδο.

Τις βρίσκουμε στις φράουλες, στο κόκκινο σταφύλι και κρασί, στη ντομάτα, στην κόκκινη πιπεριά, στα κόκκινα μούρα και σε πολλά άλλα τρόφιμα.

Ερευνητικά δεδομένα συσχετίζουν σήμερα τις πολυφαινόλες με προστασία της καρδιάς και των αγγείων, πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, προστασία του δέρματος και πολλά άλλα.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί μας λένε να επιλέγουμε το κόκκινο κρασί αντί για το λευκό, την κόκκινη αντί για την πράσινη πιπεριά και άλλα ανάλογα αλλά πάντα κόκκινα τρόφιμα και ροφήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.