Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα θαλασσινά στη διατροφή μας


Οι πολύτιμες ιδιότητες των «καρπών» της θάλασσας στην υγεία μας.

Tα θαλασσινά κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν την τιμητική τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμίνης Β12 και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, συστατικά που εκτός νηστείας τα παίρνουμε κυρίως από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και κατά συνέπεια λείπουν από το νηστίσιμο διαιτολόγιο.
Ακόμη, αποτελούν από τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν τώρα φοβάστε τη χοληστερίνη σας, για εσάς που δεν είναι ανεβασμένη μην ανησυχείτε, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι η χοληστερίνη που παίρνουμε από τις τροφές επηρεάζει τη χοληστερίνη στο αίμα μας σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 30 %.

Για εσάς τώρα που έχετε λίγο τσιμπημένη χοληστερίνη επιλέξτε το χταπόδι που έχει πολύ μικρές ποσότητες.
Τέλος, να έχετε υπόψη ότι και τα κατεψυγμένα προϊόντα , αν και πολλές φορές φθηνότερα, δεν υπολείπονται θρεπτικά σε σχέση με τα φρέσκα θαλασσινά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.