«Βροχή» ρυθμίσεων την περίοδο 1975-2005, που φτάνουν τις 171.500, δηλαδή 20 ρυθμίσεις την ώρα, διαπιστώνει η πρώτη ετήσια έκθεση του ΣΕΒ για την κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
Το κόστος από το υπέρογκο ρυθμιστικό βάρος ανέρχεται στο 4,4% του ΑΕΠ ή στα 7,8 δισ. ευρώ και κατατάσσει τη χώρα μας στη δυσμενέστερη θέση μεταξύ των 17 χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει η μελέτη που εκπόνησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ.
Όπως καταγράφεται στην έκθεση, τη συγκεκριμένη τριακονταετία, παρήχθησαν 3.450 νόμοι, 20.580 προεδρικά διατάγματα, 114.905 υπουργικές αποφάσεις, 24.010 αποφάσεις Περιφερειών και 8.575 αποφάσεις διοικητικών αρχών.
Η πλειονότητα μάλιστα των ρυθμίσεων αυτών, όπως διαπιστώνει ο ΣΕΒ, τροποποιεί προγενέστερες, με πλέον αντιπροσωπευτικό τον τομέα της φορολογικής νομοθεσίας, όπου παγίως ψηφίζονται νέες ρυθμίσεις τουλάχιστον μία φορά το έτος.
Χαρακτηριστικό του παραλογισμού που επικρατεί είναι οι πολυετείς καθυστερήσεις στην έκδοση των εφαρμοστικών πράξεων, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις δεν εκδίδονται ποτέ, καθιστώντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις ανενεργές.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.