Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των σχολικών φυλάκων


Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαθεσιμότητας που κατέθεσαν 12 σχολικοί φύλακες της Ξάνθης προχώρησε την Παρασκευή το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους, ενώ αρχικώς το Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών τους με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη δουλεία τους μέχρι και την εξέταση της υπόθεσής τους.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά των σχολικών φυλάκων στο γραφείο της Προέδρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης, με τους 11 εκ των 12 εργαζομένων να δίνουν τότε το παρών ενώ τη νομική τους εκπροσώπηση ανέλαβε η γνωστή δικηγόρος από την Κομοτηνή κα Κιοσσέ Λευκή.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής εκδόθηκε η απόφαση της Προέδρου του Πρωτοδικείου Ξάνθης η οποία ήταν απορριπτική γεγονός που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι επιστρέφουν πλέον στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης κρίθηκε πως δεν συντρέχει ο χαρακτήρας του κατ’ επείγοντος στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν μόνο το 25% της μισθοδοσίας τους. Πλέον παραμένει άγνωστο το εάν οι σχολικοί φύλακες θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα.

Σχολιάζοντας την αρνητική αυτή εξέλιξη για τους εργαζόμενους η Γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κα Καλλιόπη Τζανόγλου, διακρίνει ένα ευρύτερο κύμα αρνητικών δικαστικών αποφάσεων σε αντίστοιχες περιπτώσεις το οποίο σύμφωνα με την ίδια «ξεκίνησε μετά και την τελευταία επίσκεψη της Τρόικας. Είναι γνωστό ότι 12.500 εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν με κάποιον τρόπο και νομίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που θα βρεθούν στην απόλυση. Δεν θα κρίνω τις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο πριν βλέπαμε ότι ήταν θετικές για τα ασφαλιστικά μέτρα».

Όπως μάλιστα συμπληρώνει η ίδια «αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το κόστος για το βάψιμο ενός σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερο από την ετήσια μισθοδοσία ενός σχολικού φύλακα. Πριν από την πρόσληψη των σχολικών φυλάκων είχαμε συνέχεια βανδαλισμούς, λεηλασίες και φθορές και φυσικά το κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο από το να απασχολούνται οι σχολικοί φύλακες».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.