Τους λόγους για τους οποίους απεργούν εξηγούν με ανοικτή επιστολή προς τους γονείς οι δάσκαλοι μέσω των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάνουν λόγο στην μακροσκελή επιστολή τους για «πρωτοφανείς καταστάσεις στη δυσκολότερη χρονιά μεταπολιτευτικά» και τονίζουν ότι «η εκπαίδευση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της».
«Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα που δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ συνταξιοδοτήθηκαν δυο χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Οχτώ χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρσι θα προστεθούν στις ουρές της ανεργίας. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο των παραπάνω στην ποιότητα της εκπαίδευσης» αναφέρουν μεταξύ άλλων προβλέποντας ότι «τα πολυπληθή τμήματα θα γίνουν πλέον ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση».
Υποστηρίζουν ακόμη ότι «ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση» και παραθέτουν μια σειρά από προβλήματα που, όπως επισημαίνουν, θέτουν σοβαρά εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Στις προτάσεις που καταθέτουν οι δάσκαλοι περιλαμβάνονται η 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (σήμερα είναι εννέα χρόνια) και η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Προτείνουν ακόμη τη μείωση των μαθητών στους 20 ανά τμήμα (από 25 σήμερα) και ζητούν επιμόρφωση για τους ίδιους, παιδαγωγική ελευθερία και μισθούς αξιοπρέπειας.
«Σας ζητούμε να σταθείτε συμπαραστάτες στον αγώνα μας και να σας καλούμε να παραμερίσετε όσους "καλοθελητές" θελήσουν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα. Να είστε σίγουροι πως με την απεργία μας αυτά που έχουμε να κερδίσουμε εμείς, οι μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να "χάσουμε"» καταλήγουν.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.