“Όλη μου η ζωή ήξερα ότι θα είμαι μια ιδανική μητέρα, και ήξερα ότι θα αποκτούσα κορίτσι. Δεν ξέρω πώς το ήξερα, αλλά αυτό ήταν κάτι για το οποίο ήμουν πεπεισμένη από μικρή. Έτσι κι έγινε. Απέκτησα το παιδί που τόσο ήθελα και ήταν και κορίτσι.” Η μαρτυρία της Μάργκαρετ Όμπρεϊ, 35 ετών επιβεβαιώνει τους γιατρούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Κι εδώ είναι το γιατί. Η τελευταία συγκλονιστική ανακάλυψη της ιατρικής επιστήμης είναι η εξής: Τα θηλυκά θηλαστικά μπορούν να επιλέξουν το φύλο των απογόνων τους. Οι επιστήμονες λένε ότι τα θηλυκά θηλαστικά επιλέγουν το σύντροφό τους, με βάση τη γενετήσια αίσθηση ότι το σπέρμα του επιλεγμένου αρσενικού θα παράγει τον απόγονο που επιθυμούν.
“Μπορείτε να χαρακτηρίσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ως τη δύναμη της γυναίκας στο ζωικό βασίλειο, εν δράσει” λέει ο Joseph Garner, αναπληρωτής καθηγητής συγκριτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Ο Joseph Garner είναι ο κύριος συγγραφέας της μελέτης αποδεικνύει αυτή την εξελικτική θεωρία. Λέει, “Συνήθως σκεφτόμαστε την αναπαραγωγή, σαν τη διαδικασία όπου τα αρσενικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα θηλυκά, με τα θηλυκά να έχουν την υποχρέωση της επιλογής του νικητή. Αλλά στην πραγματικότητα, τα θηλυκά παίρνουν αποφάσεις υψηλής στρατηγικής σημασίας για την αναπαραγωγή τους, με βάση το περιβάλλον, την κατάσταση και την ποιότητα του συντρόφου τους.
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές ανέλυσαν τα αρχεία 90 χρόνια αναπαραγωγής από το Ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, και τα αποτελέσματα εφαρμόστηκαν σε 198 διαφορετικά είδη θηλαστικών. Η θεωρία λέει επίσης, ότι οι γυναίκες που θέλουν περισσότερο εγγόνια παράγουν γιους και τις γυναίκες που θέλουν λιγότερα εγγόνια παράγουν κόρες. Πώς όμως, τα θηλυκά θηλαστικά μπορούν να ελέγξουν το φύλο επιλογής τους; Οι επιστήμονες δεν είναι ακριβώς σίγουροι, “η μέχρι στιγμής επικρατούσα θεωρία υποστηρίζει ότι οι γυναίκες μπορούν να ελέγξουν το “ανδρικό” και το “γυναικείο” σπέρμα, τα οποία έχουν διαφορετικά σχήματα, και τα οποία καθώς κινούνται μέσω των βλεννογόνων στο αναπαραγωγικό σύστημα επιβραδύνονται ή επιταχύνονται ανάλογα με την επιλογή.”
Πηγή: http://boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.