Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κι όμως, πετάμε φαγητό...


Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει κάνει τους Έλληνες καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί στις αγορές τους, ωστόσο συνεχίζουν –αν και σε μικρότερες ποσότητες- ακόμη και σήμερα να πετούν φαγητό στα σκουπίδια.

Το 2011 παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 10% στο σύνολο των απορριμμάτων σε σχέση με το 2010, ενώ το 2012 η μείωση στην Αττική έφτασε το 13,5% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.

«Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία εκτιμάμε πως μείωση παρατηρήθηκε και στα οργανικά απορρίμματα, δηλαδή το φαγητό που πετάμε στα σκουπίδια. Υπολογίσουμε πως αυτή η μείωση είναι της τάξης του 8%» εξηγεί ο περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας, Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παγκοσμίως 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων, το ένα τρίτο δηλαδή της συνολικής παραγωγής τροφίμων, καταλήγει στις χωματερές, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Την ίδια στιγμή περισσότερα από 850 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.