Αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες οι πολίτες.
Ενάντια στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τάσσονται οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα, καλούν τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους, ενώ χαρακτηρίζουν «λάθος» το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το 57,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, έναντι 40,1% που απαντά θετικά.
Μάλιστα οι πολίτες αποτιμούν αρνητικά το κυβερνητικό έργο (66,1%), όπως αρνητικά κρίνεται και η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ (73,2%). Αρνητικά κρίνονται από την πλειοψηφία και οι χειρισμοί των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, ενώ το 43,6% εκτιμά πως αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και το 43,1% δηλώνει πως προτιμά μία συμμαχική κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά.
Σε σχέση με την ΕΡΤ, το 64,4% τάσσεται κατά του κλεισίματός της, έναντι του 32,1% που κρίνει θετικά την εξέλιξη αυτή.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα και είναι πρώτο κόμμα με 21,4%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1%. Τρίτη δύναμη είναι οι... αναποφάσιστοι με 19,4% και έπονται Χρυσή Αυγή με 9,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,1%, ΚΚΕ με 5,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9%.
Παράλληλα, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, το 43,2% θεωρεί πως θα τις κέρδιζε η ΝΔ και το 32,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46%, έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (45,8%), ακολουθούμενος από τον Φώτη Κουβέλη (43,6%), ενώ σε όλους τους αρχηγούς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.
Τέλος, η πλειοψηφία θεωρεί πως ο κ. Σαμαράς έχει σχέδιο για την χώρα και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικονομίας, της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, του ασφαλιστικού και της αντιμετώπισης της βίας και της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Τσίπρας θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στον λαό και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, την βελτίωση του συστήματος υγείας, την μείωση της ανεργίας και την δημιουργία δικαιότερου φορολογικού συστήματος.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.