Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Μπορεί το παιχνίδι να γίνει προσφορά προς το συνάνθρωπο;


Περισσότεροι από 460 Πρόσκοποι κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, στο κέντρο της Αθήνας, η 11η συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής - μία δράση η οποία έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2001.

Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας ζωντάνεψε από τις φωνές περισσοτέρων από 400 παιδιών, ηλικίας 11 έως 15 ετών, και 60 ενηλίκων στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι έδωσαν το «παρών».

Μέσα από ένα μεγάλο «Παιχνίδι Πόλεως», λύνοντας διάφορους γρίφους και εκτελώντας συγκεκριμένες αποστολές, οι Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» πίσω στην ιστορία και να βιώσουν τον παλμό της πόλης της Σοφίας διαμέσου των αιώνων.

Ακρόπολη, Καλλιμάρμαρο, Αρχαία Αγορά, Εθνικός Κήπος, Πλατεία Συντάγματος, Μοναστηράκι, Πλάκα, Ερμού και πολλά άλλα σημεία αποτέλεσαν τους κύριους σταθμούς αυτής της ιστορικής και πολιτιστικής εξερεύνησης.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής δράσης αλλά και της προσπάθειας του Προσκοπισμού, για περισσότερο από έναν αιώνα, να ευαισθητοποιήσει τους νέους, με σκοπό να συμβάλουν στο να γίνει ο κόσμος ακόμα καλύτερος, με τη λήξη του παιχνιδιού οι Πρόσκοποι προσέφεραν 10 μεγάλες κούτες με τρόφιμα στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε», η οποία με τη σειρά της θα τα διοχετεύσει σε άπορες οικογένειες που έχει υπό την «ομπρέλα» της προστασίας της.

Παράλληλα, γνωρίζοντας τα παιδιά ότι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία είναι η έλλειψη προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, προέβησαν στη χαρτογράφηση ραμπών και στη δειγματοληπτική καταγραφή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας σε διάφορους χώρους, όπως καταστήματα, καφετέριες, πλατείες, δημόσιες υπηρεσίες, εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους, και προσέφεραν τα ευρήματα της έρευνάς τους στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ).

Τέλος, όλοι έδωσαν την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι εκεί για περισσότερη «περιπέτεια», έχοντας στο μυαλό τους το ρητό «η απαισιοδοξία δεν κέρδισε ποτέ καμία μάχη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.