Ένα σημαντικό πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και άπορων ασθενών ανακοίνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.
Πρόκειται για μία αξιόλογη πρωτοβουλία στην οποία είναι αρωγός ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 καλύπτοντας σε πρώτη φάση 1.500 ανασφάλιστους ασθενείς στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Τα παραπάνω εξήγησαν οι Πρόεδροι των ΙΣΑ , ΣΦΕΕ και ΕΟΦ στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και επισήμαναν ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% (33% στον ιδιωτικό τομέα), ενώ οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας το κράτος δαπανά 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για δαπάνες νοσηλευόμενων με βιβλιάριο ανασφάλιστου. Ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΙΣΑ, κανένα εμβόλιο δεν έχει διατεθεί για τους ανασφάλιστους πολίτες στα Κέντρα Υγείας και στους δήμους. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες - μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες παιδιά - δεν έχουν πρόσβαση στο εμβολιασμό.
«Η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε ανθρωπιστική, με τον Έλληνα πολίτη συνεχώς βαλλόμενο και στο επίπεδο της Υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
Όπως κατήγγειλε, εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική και στη νοσηλευτική περίθαλψη, ενώ χιλιάδες ελληνόπουλα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το βασικό εμβολιασμό και πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής. τόνισε ότι « ο ΣΦΕΕ ενώνει τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις - στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συνδέσμου - και συμπράττει με τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον εγκυρότερο εποπτικό φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να διασφαλίσει τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών και κυρίως αυτών που λαμβάνουν χρονίως αγωγή».
Πηγή: http://www.enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.