Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι οδοντόκρεμες στο «μικροσκόπιο»


Οι ιδιότητες που έχουν τα διαφορετικά είδη.

Στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ βρίσκεις πληθώρα προϊόντων που απομακρύνουν τα μικρόβια από τα δόντια σου και σου χαρίζουν αστραφτερό χαμόγελο. Κάθε οδοντόκρεμα, όμως, βασίζεται διαφορετικά συστατικά και ιδιότητες.

Ας βάλουμε τα πιο κοινά από αυτά στο «μικροσκόπιο»...

- Πλούσιος αφρός

Η οδοντόκρεμα μετασχηματίζεται σε αφρό στο στόμα προκειμένου να διεισδύσει σε περιοχές που δεν μπορεί να φτάσει εύκολα η βούρτσα.

Αν προτιμάς αυτές τις οδοντόκρεμες, θα πρέπει να θυμάσαι πως ο πλούσιος αφρός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το οδοντικό νήμα.

- Χωρίς φθόριο

Σε αυτές τις οδοντόκρεμες το φθόριο αντικαθίσταται από αλόη και μέντα σε μια προσπάθεια αποφυγής της φθοράς του σμάλτου που υποτίθεται ότι δημιουργούν οι μεγάλες δόσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο τα παιδιά, που συνήθως καταπίνουν την οδοντόκρεμα, μπορούμε να πούμε ότι κινδυνεύουν. Για τους υπόλοιπους, το φθόριο είναι μάλλον αναγκαίο προκειμένου να αποφύγουμε τα σφραγίσματα.

- Φυσικές

Σίγουρα σε αυτές τις οδοντόκρεμες δεν θα πετύχεις τεχνητά χρώματα, πρόσθετες γεύσεις φρούτων ή αρωματικά στοιχεία, η ερώτηση όμως παραμένει η ίδια: Τα συστατικά που περιέχουν έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια μας; Η απάντηση είναι «ναι», ειδικά αν επιλέξεις κάποια με φθόριο.

Αλήθεια, γνωρίζεις πόσες φορές μέσα στη χρονιά θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις την οδοντόβουρτσά σου για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια που εγκαθίστανται ανάμεσα στις τρίχες της και προέρχονται κυρίως από τη γρίπη;

Η απάντηση είναι ότι με 4 φορές θα είσαι ασφαλής


Πηγή: http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.