Πώς άρχισε το κίνημα του γυμνισμού ανά τον κόσμο.
Ανήκετε στους «εραστές» του γυμνισμού; Θέλετε να κάνετε μπάνιο σε παραλίες και πισίνες αλλά θεωρείτε ότι τα μαγιό… περισσεύουν;
Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε που δεν μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα σε όλες τις παραλίες της χώρας. Ούτε φυσικά χρειάζεται να ψάχνετε απόκρυφα σημεία για να βουτήξετε έτσι όπως «σας γέννησε η μητέρα σας». Κι αυτό διότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν ξενοδοχεία, και ειδικά στην Κρήτη, που περιέχουν ένα πλήρες πακέτο διακοπών.
Αυτά τα ξενοδοχεία προσελκύουν μόνο γυμνιστές που κυκλοφορούν στις πισίνες χωρίς ρούχα και δεν προξενούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που κάνουν εκεί διακοπές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί.
Φυσικά, αν δεν έχετε ξανακάνει γυμνισμό, θα σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή. Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν… μάτι στη θέα του… γυμνού, τότε, το μέρος αυτό δεν είναι για εσάς.
Ξεχάστε λοιπόν τις ταινίες του ΄80 που έδειχναν τους ηθοποιούς να… μασκαρεύονται για να… θαυμάσουν λίγο μπούτι παραπάνω (και όχι μόνο). Εξάλλου, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα υπάρχουν παραλίες που φημίζονται για γυμνισμό. Όμως, άλλο παραλίες και άλλο ξενοδοχεία…
Άλλωστε, το κίνημα του γυμνισμού έχει καθιερωθεί και κανείς πλέον δεν μπορεί να το... κόψει παρά το γεγονός ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις ανά το παρελθόν...
Πώς άρχισε ο γυμνισμός ανά τον κόσμο
Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο. Έτσι, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημά του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, κυρίως στη Γερμανία. Όμως, όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, το κίνημα τέθηκε υπό διωγμό.
Λίγα χρόνια αργότερα, ο κοινωνικός γυμνισμός με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών το 1930 και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Έτσι, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κοινωνικής τάξης (χίπις, κ.ά.) είδαν στο γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν.
Στην Ελλάδα, μία πρώτη κίνηση γυμνιστών εμφανίστηκε στο Μεσοπόλεμο όμως δεν εδραιώθηκε. Τότε, οι οπαδοί του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, κυκλοφόρησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ένα περιοδικό που τιτλοφορείτο «ΦΛΕΡΤ» (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).
Όμως, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει γυμνιστές τουρίστες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο να κολυμπήσουν, όπως θέλουν. Απόλυτα ελεύθεροι δηλαδή.
Οι γυμνιστές άλλωστε πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού κορμιού δεν έλκει τους άλλους σεξουαλικά αλλά πρόκειται για μία φυσική κατάσταση και έκθεση του σώματος.
Οι παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Ουσιαστικά, νόμιμες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν κάποιες σε νησιά και όχι μόνο που φημίζονται για τους γυμνιστές που προσελκύουν. Οπότε, δείτε ποιες είναι είτε για να πάτε αν είστε λάτρεις του γυμνού μπάνιου είτε για να τις αποφύγετε αν δεν σας αρέσει.
Παραλία Χιλιαδού Εύβοιας: η Χιλιαδού αποτελεί, εκτός από τη δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα βράχια της και τα ορμητικά κύματα του Αιγαίου, και μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι reserve για τους γυμνιστές.
Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος: Οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την Μπανάνα.
Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα: Αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση
Παραλία Πλακιάς, Κρήτη: Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ένα τοπίο που συνδυάζει βουνό, βράχια, χρυσή άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι η περιοχή των γυμνιστών.
Παραλία Αμμούδι, Κρήτη: Υπάρχουν ελάχιστοι γυμνιστές σε αυτή την παραλία με την πλειοψηφία να βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την παραλία. Σε ένα μικρό κολπίσκο συγκεκριμένα τον οποίο οι κάτοικοι ονομάζουν «Αμμουδάκι».
Παραλία Χαλικιάδα, Αγκίστρι: η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών. Η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να κατεβαίνουν βράχους.
Παραλίες γυμνιστών υπάρχουν όμως και στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές είναι οι: Valarta στην Κροατία, στην οποία υπάρχει κοντά και κάμπινγκ γυμνιστών, Playa de Maspalomas, στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για μία παραλία 3χλμ.
Ακόμη μία παραλία γυμνιστών είναι η Euronat στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στην πλευρά δηλαδή που βλέπει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αλλά και η Les Grottes Plage στη Γαλλία που βρίσκεται στο νησάκι Ile du Levant της Μεσογείου.
Και στην Ισπανία όμως υπάρχει η παραλία Vera Playa και στην περιοχή υπάρχουν μέχρι και καταλύματα γυμνιστών.
Στη Φλόριντα των ΗΠΑ υπάρχει η παραλία Haulover. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαϊάμι και το κομμάτι που προορίζεται μόνο για γυμνιστές έχει δικούς του ναυαγοσώστες.
Πάντως, ανά τον κόσμο, υπάρχουν καταλύματα που προορίζονται για γυμνιστές. Αρκεί μόνο να τα δοκιμάσετε. Όσοι κάνετε κέφι βέβαια...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.