Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τα ενυδατικά τρόφιμα



Διατροφικές προτάσεις που αυξάνουν την πρόσληψη νερού.

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι και προσπαθείτε να πίνετε νερό όλη την ημέρα, αλλά μερικές φορές δυσκολεύεστε.

Γι' αυτό μπορείτε να προσπαθήσετε να τρώτε τρόφιμα, όπως αγγούρια και φράουλες, που μπορούν να συμβάλουν στην πρόσληψη υγρών. Η κατανάλωση των τροφών αυτών, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των πονοκεφάλων και της νωθρότητας που προκαλούνται από την αφυδάτωση.

Ένας άλλος καλός λόγος να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού; Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό βοηθά στο να νιώθουμε ικανοποιημένοι με λιγότερες θερμίδες, κάτι που έχει σαφή επίδραση στη σιλουέτα σας.

Δείτε τέσσερα ενυδατικά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αυξήσετε την πρόσληψη σας σε νερό...

Αγγούρια

Με 95% περιεκτικότητα σε νερό, ένα φλιτζάνι φέτες αγγουριού ξεδιψά, σχεδόν όπως ένα ποτήρι νερό. Τα αγγούρια παρέχουν επίσης μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών και βιταμίνη C (περίπου 6% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ανά φλιτζάνι).

Μην περιορίζετε την κατανάλωση αγγουριών μόνο στις σαλάτες. Εμπνευστείτε και κάντε δροσιστικές συνταγές: ντιπ, σούπες, τουρσί κτλ.

Πράσινη σαλάτα

Τα 2 φλιτζάνια πράσινης σαλάτα έχουν λιγότερες από 15 θερμίδες και περιέχουν περισσότερο από 90% νερό.

Επίσης, τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο, αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος.

Φράουλες

Οι φράουλες, από τα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνη C, παρέχουν επίσης φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Και, δεδομένου ότι περιέχουν 91% νερό, συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση της απαιτούμενης συνολικής σας πρόσληψης σε υγρά.

Μπορείτε να τις καταναλώσετε σκέτες ή να τις προσθέσετε στις σαλάτες σας και σε διάφορες άλλες συνταγές.

Καρπούζι

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και, όταν είναι κόκκινο (μερικά είναι χρώματος πορτοκαλί ή κίτρινο), περιέχει επίσης λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και μερικούς τύπους καρκίνου.


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.