Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μια Ελληνίδα στην κορυφή





Τα λιπαρά ψάρια όχι απλώς βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, αλλά έχουν και επικουρική δράση στη θεραπεία συγκεκριμένων όγκων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από Ελληνίδα ερευνήτρια σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Μάλιστα, για τη μελέτη της η Χαρά Νικολακοπούλου έλαβε το πρώτο βραβείο Κορυφαίου Νέου Ερευνητή σε διεθνές συνέδριο που έγινε πρόσφατα στον Καναδά.

Η έρευνα της διδάκτορος του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου κ. Νικολακοπούλου διήρκεσε τρία χρόνια και αυτό που προέκυψε, για το οποίο κέρδισε και τη μεγάλη διεθνή διάκριση, είναι ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα, όπως είναι ο σολομός, η πέστροφα και η σαρδέλα, εμποδίζουν επιλεκτικά την ανάπτυξη του καρκίνου σε πρώιμο ή και προχωρημένο στάδιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.