Απαιτείται προσεκτική εξέταση πριν την εξωσωματική.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και ζητούν την συνδρομή ενός Γυναικολόγου εξειδικευμένου σε θέματα γονιμότητας προκειμένου να αυξήσουν τα μέλη της οικογένειάς τους.
Τα ποσοστά επιτυχίας κάθε μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι συγκεκριμένα και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα την ηλικία της γυναίκας, την τυχόν ύπαρξη ανατομικών ή ορμονολογικών προβλημάτων, την μέθοδο που θα επιλεγεί, την ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή και άλλα.
Ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος πριν σχεδιάσει την θεραπεία βασισμένη αποκλειστικά πάνω στην ανάγκες του ζευγαριού που έχει απέναντί του, θα διερευνήσει προσεκτικά το αίτιο της υπογονιμότητας προκειμένου μέσω της διάγνωσης να επιλεγεί το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα.
Η γυναίκα θα χρειαστεί να κάνει εξετάσεις που μπορεί να έχουν διττό ρόλο δηλαδή μία σαλπιγγογραφία μπορεί εκτός από διαγνωστική να είναι και θεραπευτική καθώς μπορεί να αποφράξει τις φραγμένες σάλπιγγες σε κάποιες περιπτώσεις. Μία χειρουργική επέμβαση μπορεί να δράσει αποφασιστικά στην βελτίωση της γονιμότητας μίας γυναίκας όπως για παράδειγμα η αφαίρεση κύστης ωοθήκης, ινομυωμάτων, ενδομήτριου διαφράγματος ενώ η αντιμετώπιση ορμονολογικών διαταραχών και η θεραπεία τους μεγιστοποιούν τις πιθανότητες μίας επιτυχημένης προσπάθειας.
Πριν φτάσει μία γυναίκα στην επιλογή της ενδεδειγμένης για την ίδια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έχουν προηγηθεί διαδικασίες που σκοπό έχουν την αποκατάσταση των προβλημάτων που θα διαγνωσθούν. Η αντιμετώπιση αυτή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι οριστική και το θετικό τους αποτέλεσμα στην γονιμότητα επεκτείνεται χρονικά πέραν της μεθόδου που θα επιλεγεί. Δεν αποτελεί λοιπόν αποτυχία του εξειδικευμένου Γυναικολόγου η μη επίτευξη κύησης με την σπερματέγχυση ή την εξωσωματική γονιμοποίηση και η αυτόματη σύλληψη λίγους μήνες μετά αλλά επιτυχία που εσφαλμένα δεν του αναγνωρίζεται καθώς πρωταρχικός του στόχος είναι η θεραπεία της υπογονιμότητας.
Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη επιτυχία από την απόκτηση ενός παιδιού που αποτελεί απτή απόδειξη πως ακολουθώντας τα επιστημονικά πρωτόκολλα η θεραπευτική λύση που προσφέρει στο ζευγάρι εκτείνεται χρονικά μακροπρόθεσμα και δεν περιορίζεται στις ιατρικές επισκέψεις που θα απαιτηθούν.
Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.